Hatay, Expo 2021'e Resmen Aday - Son Dakika
Güncel

Hatay, Expo 2021'e Resmen Aday

Hatay, Expo 2021\'e Resmen Aday

Hatay Büyükşehir Belediyesi dünyanın en geniş kapsamlı ve en saygın sergisi olan EXPO'nun 2021 yılında Hatay'da yapılması için Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği'ne resmen başvurdu.

24.06.2016 16:38

Hatay Büyükşehir Belediyesi dünyanın en geniş kapsamlı ve en saygın sergisi olan EXPO'nun 2021 yılında Hatay'da yapılması için Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği'ne resmen başvurdu.

EXPO 2016 Antalya'ya 4 projeyle katılan ve bu projeleri en başarılı 40 proje arasına giren Hatay Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında düzenlenecek EXPO'ya 'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla aday olduğunu açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2021 yılında EXPO'nun Hatay'da yapılması konusunda resmi başvurusunu Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği (AIPH) Yönetim Kurulu Üyesi ve Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu'na yaptı.

"KARDEŞLİK MESAJI VERECEĞİZ"

Başvuru sırasında bir açıklama yapan Lütfü Savaş, Hatay'ın birçok ayrıcalığa sahip bir kent olduğunu belirterek, "8500 yıllık tarihi, 13 medeniyetin eşsiz izleri ve üç dinin kardeşçe yaşadığı toprakların kadim kenti Hatay, bilindiği gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'benim kişisel meselem' diyerek ana vatana kattığı nadide bir kentimizdir. Bu başvuru ile Hatay'ımızın eşsiz değerlerinden aldığımız güçle, şehrimizin adını dünya sahnesinde daha fazla duyurmak için bugün tarihi bir imza atıyoruz. Hatay'ın EXPO vizyonu ve felsefesiyle 2021 yılında tüm dünyaya kardeşlik mesajı vereceğiz" diye konuştu.

EXPO'yu 'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla 2021 yılında Hatay'da yapmak istediklerini ifade eden Savaş, "Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO'nun 2021 yılında Hatay'da olması adına çok çalışacağız. Hatay'ı birçok mecrada anlatacağız ve 'EXPO 2021 Hatay' kararının alınması için tüm imkanlarımızla adeta seferber olacağız. Hem şehirlerimizin bu süreçte desteğine ve ilgisine her zamankinden çok ihtiyacımız olacak. Hatay, böylesine önemli bir işi başaracak güçtedir ve bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum" dedi.

"HATAY, BİR ADIM ÖNDE"

Hatay'ın EXPO 2021 adaylığını değerlendiren Osman Bağdatlıoğlu ise şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Türkiye'nin İzmir adaylığı ile başlayan EXPO serüveni, Antalya'yla başarıya ulaştı. Büyük uğraşlar ve meşakkatli yolun sonunda Antalya bunu başardı. Biz de bu süreçte etkin bir rol aldık. Hatay bu süreçte ciddi rakiplerle yarışacak. Hatay'ı; medeniyetler tarihi, çok kültürlülüğü, dinlerin kardeşliği gibi değerleri ile diğer adayların bir adım önünde görüyorum. Tıpkı Antalya gibi Hatay'da bunu başarabilir. Hatay'ın bu başvurusunun hayırlı olmasını temenni ediyor ve EXPO 2021 adaylığının karar sürecinde başarılar diliyorum."

Hatay Büyükşehir Belediyesi, başvurunun ardından önümüzdeki ay içinde EXPO'nun düzenleyicilerini Hatay'da misafir etmeye hazırlanıyor. EXPO 2021'in hangi şehirde yapılacağı eylül ayında belli olacak.

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay, Expo 2021'e Resmen Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement