Vali Lekesiz, Pavlus Bayramını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Vali Lekesiz, Pavlus Bayramını Kutladı

Vali Lekesiz, Pavlus Bayramını Kutladı

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Hıristiyanların St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramını kutladı.

27.06.2013 14:20  Güncelleme: 14:23

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Hıristiyanların St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramını kutladı.

Lekesiz, yayımladığı mesajında, dünyada eşine az rastlanır derinlikte hoşgörüye sahip Hatay'da yaşamış kadim uygarlıkların bıraktığı mirasın en büyük zenginlik olduğunu kaydetti.

Her dinden, kültürden örnekler barındıran "medeniyetler beşiği" Hatay'da insanların uyum içerisinde yaşamayı bir hayat tarzı haline getirdiğini belirten Lekesiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hiç şüphesiz bu bereketli toprakların önemli bir değeri olan barış ve kardeşliğimizin vazgeçilmez bir ögesi de Hıristiyan hemşehrilerimizdir. Hoşgörünün en nadide örneğini sevginin dili ile birleştirerek, kim olduğuna bakmaksızın herkesle paylaşan ilimiz insanı, oluşturduğu bu medeniyet anlayışıyla dünyaya örnek olmayı daima sürdürecektir. Millet olmanın bilinci içerisinde tasada ve kederde birlik olduğumuz gibi bayramlarımızda da paylaştığımız sevinçlerimiz, birlik ve beraberliğimizin ortak paydasıdır. Üç semavi dinin bayramlarının bu anlayış içerisinde aynı coşkuyla kutlandığı ilimizde, Hıristiyan vatandaşlarımızın St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, hepimiz için ortak bir sevinç kaynağıdır. Bayram dolayısıyla gerçekleştirilecek ayinlerde yapılacak duaların tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini dilerim." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Lekesiz, Pavlus Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement