Hatsu Sayesinde 5 Mahalle Daha Rahata Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Hatsu Sayesinde 5 Mahalle Daha Rahata Kavuşuyor

Hatsu Sayesinde 5 Mahalle Daha Rahata Kavuşuyor

HATSU, merkez ilçe Defne'ye bağlı Çekmece Mahallesi'nde yıllardır var olan içmesuyu problemini çözmek için çalışmalarına hız verdi.

07.11.2016 12:10

Vatandaşa sağlıklı, temiz ve kesintisiz içmesuyu sağlamak adına Serinyol-Çekmece Kuyuları Terfi Hattı İnşaatı'nı tamamlayan Genel Müdürlük, Çekmece Mahallesi'nin içmesuyunu iyileştirmek ve güçlendirmek amacıyla Saraycık İçmesuyu Deposu'ndan Çekmece Su Deposu'na kadar isale hattı döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Zor arazi şartlarına rağmen iki depo arasında 630'luk polietilen borularla toplamda 4 bin 300 metre hattın döşeneceğine ve eski hattın 300'lük asbestli borulardan oluştuğuna dikkat çeken HATSU İdaresi, 3 ay içinde bitirilmesi planlanan çalışma ile Çekmece'nin yanı sıra Gültepe, Güzelyayla, Yeşilyayla ve Yeşilpınar mahalle sakinlerinin büyük bir rahata kavuşacağını vurguladı.

Diğer ilçelerde olduğu gibi Defne'de de vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı sağlamak için kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan İdare, Defne genelinde 2014-2016 yılları arasında 27 bin 867 metre içmesuyu, 31 bin 259 metre de kanalizasyon hattının döşendiğini aktardı.

Altyapının bütün unsurlarına yapılan müdahaleler ile her geçen gün yeni bir mahallenin daha sorunlardan arındırıldığını vurgulayan HATSU, söz konusu çalışmada 2 kepçe ve 15 personelin görev yaptığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatsu Sayesinde 5 Mahalle Daha Rahata Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement