Hayal Ve Hakikat Sergi Etkinlikleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Hayal Ve Hakikat Sergi Etkinlikleri Sürüyor

Hayal Ve Hakikat Sergi Etkinlikleri Sürüyor

Sanatçı konuşmaları, AtılKunst atölyesi ve Amargi söyleşisi

07.12.2011 19:30

İstanbul Modern, "Hayal ve Hakikat - Türkiye'den Modern ve Çağdaş Kadın Sanatçılar" sergisi kapsamında düzenlediği etkinlikleri aralık ayında da sanatçı konuşmaları, söyleşiler ve atölyeler ile sürüyor.

Burcu Pelvanoğlu, Zeynep İnankur ve Evrim Altuğ'un moderatörlüğünde gerçekleşecek sanatçı konuşmalarına bu ay sergide yer alan Azade Köker, Şükran Moral, Gülay Semercioğlu, Bilge Alkor, Tomur Atagök, Handan Börüteçene, Selda Asal, Seda Hepsev ve Mürüvvet Türkyılmaz katılacaklar.

Gülden Arsal, A. Senem Donatan, Suzan Karaibrahimoğlu ve Dilara Kızıldağ, "Amargi Deneyimleriyle Geçmiş 10 Yılın Hayal ve Hakikatleri" başlıklı söyleşiye katılarak, 10 yıl önce bir grup kadının bir araya gelerek kurduğu Amargi'nin, içinde yaşamak istediği dünyaya dair kurduğu hayali anlatacak.

Kadınlara özel Biz Bize Buluşmalar başlıklı atölyede ise bu ay AtılKunst yer alacak. Gözde İlkin, Gülçin Aksoy ve Yasemin Nur'un oluşturduğu AtılKunst sanatçı kolektifi, "Hayal ve Hakikat" sergisi kapsamında, İstanbul Modern koleksiyonunda yer alan kadın sanatçılar üzerine bugüne kadar yapılmış okumaları ironik bir biçimde bir araya getirip, bir sesli tur hazırladı. Atölyede katılımcılar, bu yaratım sürecinin bir benzerini deneme olanağı bulacak.

Sergi etkinliklerine katılım ücretsiz. "Hayal ve Hakikat" sergisinin tüm etkinlikleri Tamara Mansimov'un katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Sanatçı Konuşmaları

Sergiye katılan sanatçıların, sanat eleştirmenlerinin moderatörlüğünde kendi üretim süreçleri üzerinden kadının sanat ve toplumdaki konumunu tartıştıkları sanatçı konuşmaları bu ay üç farklı söyleşiyle sürüyor. Bunların ilki 13 Aralık Salı günü saat 16.00'da Burcu Pelvanoğlu'nun moderatörlüğü, Azade Köker, Şükran Moral ve Gülay Semercioğlu'nun katılımıyla düzenlenecek.

Zeynep İnankur'un moderatörlüğünü yapacağı 14 Aralık Çarşamba günü saat 16.00'daki sanatçı konuşmasının konukları ise Bilge Alkor, Tomur Atagök ve Handan Börüteçene.

Aralık ayının son sanatçı konuşması ise 27 Aralık Salı günü saat 16.00'da Evrim Altuğ'un moderatörlüğü, Selda Asal, Seda Hepsev ve Mürüvvet Türkyılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Amargi'nin 10 yıllık serüveni

İstanbul Modern, 22 Aralık Perşembe günü saat 19.00'da Amargi'ye ev sahipliği yapacak. "Amargi Deneyimleriyle Geçmiş 10 Yılın Hayal ve Hakikatleri" başlıklı söyleşiye katılacak konuşmacılar Gülden Arsal, A. Senem Donatan, Suzan Karaibrahimoğlu ve Dilara Kızıldağ, bundan 10 yıl önce bir grup kadının bir araya gelerek kurduğu Amargi'nin, içinde yaşamak istediği dünyaya dair kurduğu hayali anlatacak.

2002 yılında Türkiye'nin farklı şehirlerinden kadınların, topladıkları mektuplarla birbirlerine yürüdükleri Konya Buluşması'ndan kadına yönelik şiddete dikkat çeken "Ne Seninim Ne Kara Toprağın" eylemine, "Yazmadan Dökülenler" tiyatro gösterisinden Amargi atölyelerine, farklı eylem ve buluşmaların gündemlerini yeniden tartışmaya açacak söyleşide, bu hayallerin hangi hakikatlere ulaştığı konuşulacak. Ziyaretçiler gün boyunca İstanbul Modern Kütüphane'de Amargi yayınlarına da ulaşabilme olanağı bulacak.

AtılKunst Atölyesi

Kadınlara özel Biz Bize Buluşmalar atölyelerine katılan kadın izleyiciler, sanatçılarla tanışıyor, eserleri ve yaratım süreçleri hakkında bilgi ediniyor. "Kadın" teması çerçevesinde sanatçıların belirledikleri farklı kavramların, yaşam deneyimlerinin, güncel olay ve olguların tartışıldığı, fikir paylaşımında bulunulduğu atölyelerde sanatçılar, katılımcılarla ortak bir sanat çalışması gerçekleştiriyor.

Aralık ayının Biz Bize Buluşmalar atölye çalışması, AtılKunst tarafından 22 Aralık Perşembe, saat 14.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek. Gözde İlkin, Gülçin Aksoy ve Yasemin Nur'un oluşturduğu AtılKunst sanatçı kolektifi, "Hayal ve Hakikat" sergisi kapsamında İstanbul Modern koleksiyonunda yer alan kadın sanatçılar üzerine bugüne kadar yapılmış okumaları ironik bir biçimde bir araya getirip, bir sesli tur hazırladı. AtılKunst Atölyesi'nde katılımcılar, bu yaratım sürecinin bir benzerini deneme olanağı yakalıyor.

Katılımcılar, AtılKunst'un sergide yer alan eserinin üretim sürecini, konunun ele alınış biçimini tüm yönleriyle bu atölyede inceleyecek. Gündem okumaları ile gerçekleştirilen bu incelemenin sonucunda sanatçılar ve katılımcılar ortak bir sanat çalışması üreterek, yapıt okumanın farklı olasılıkları üzerinde duracak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayal Ve Hakikat Sergi Etkinlikleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement