Hayrabolu'da Atık Yağ Getir, Sıvı Yağ Al Kampanyası Başladı - Son Dakika
Güncel

Hayrabolu'da Atık Yağ Getir, Sıvı Yağ Al Kampanyası Başladı

Hayrabolu\'da Atık Yağ Getir, Sıvı Yağ Al Kampanyası Başladı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan öncülüğünde başlatılan 'Atık Yağı Getir, Sıvı Yağ Al' kampanyası kapsamında, 3 litre atık yağ getirenlere 1 litre sıvı yağ hediye edilmeye başlandı. Kızartma amacıyla kullanılan yağların tekrar kullanıldığında kanserojen madde haline geldiğini belirten İnan, insan sağlığına, çevreye ve ekonomiye zarar veren bitkisel yağ atıklarının toplanmasını teşvik etmek amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti. Vatandaşların atık yağ projesine gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirten İnan, çevreci projelerine devam edeceklerini söyledi.

20.09.2023 14:56

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde "Atık Yağı Getir, Sıvı Yağı Al" kampanyası kapsamında 3 litre atık yağ getirene 1 litre sıvı yağ hediye edilmeye başlandı.

Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan yaptığı açıklamada, kızartma amacıyla kullanılan yağların tekrar kullanıldığında kanserojen madde haline geldiğini belirtti.

İnsan sağlığına, çevreye ve ekonomiye zarar veren bitkisel yağ atıklarının toplanmasını teşvik etmek için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren İnan, "Hedefimiz ilçemizde kullanılmış her bir litre yağın lavabolara ve dışarıya gelişi güzel atılmasını önleyebilmek. Bitkisel atık yağların toplanmasında farkındalığı arttırmak ve özendirmek için belediyemize 3 litre bitkisel atık yağ getirene, 1 litre sıvı yağ hediye ediliyoruz." dedi.

İnan, vatandaşların atık yağ projesine gösterdikleri ilgiden dolayı mutlu olduklarını, çevreci projelerine devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayrabolu'da Atık Yağ Getir, Sıvı Yağ Al Kampanyası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement