Hayvan Pazarında Kaymakamı Kızdırdılar - Son Dakika
Güncel

Hayvan Pazarında Kaymakamı Kızdırdılar

Hayvan Pazarında Kaymakamı Kızdırdılar

Bursa'da hayvan pazarını ziyaret eden Kaymakam Yusuf Şen, satıcılara tepki gösterdi.

20.10.2012 12:49  Güncelleme: 13:05

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kurban bayramı öncesi hayvan pazarını ziyaret eden Kaymakam Aziz İnci ile Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, hayvanlarını satamadığını söyleyen satıcıların baka illerden ilçeye hayvan getirilmemesi istemelerine tepki gösterdiler. Kaymakam İnce, "Herkes kendi rızını yer. Siz burada rekabet olmasın istiyorsunuz. Bu pazarda rekabet olacak" diye çıkıştı.

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ile dün hayvan pazarını ziyaret edip, hayvan satıcılarının dertlerini dinlemek istedi. Kaymakam İnce ve Belediye Başkan Yardımcısı Şen, kendilerine başka il ve ilçelerden gelen ve belediyeye para ödemeyen hayvan satacılarının, haksız rekabete neden olduğunu bu nedenle hiç bir hayvanını satamadığını söyleyen besicinin büyük ve küçükbaş tüm hayvanlarını sattığını öğrenilmesi ortamı gerginleştirdi. Sinirlenen Kaymakam Aziz İnce, ismi öğrenilemeyen besiciye, "Herkes kendi rızını yer. Siz burada rekabet olmasıni s tiyorsunuz. Bu pazarda rekabet olacak" diye çıkıştı.

Bu ve benzer kişilerin artık hayvan pazarına alınmaması gerektiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise, "Burası herkese açık bir hayvan pazarı. İnegöllü hayvan besicileri de bunları neden getiriyorsunuz diyebilir. Burada yer olduğu sürece malını satmak isteyen kapımız her zaman açık. Buraya her girişin bir bedeli var. Günü birlik gelenlerinde uzun süre kalanlarında bir bedeli var. Sizde burada satamayınca oraya gidebilirsiniz. Bizim için önemli olan vatandaşın uygun fiyata doğru malları almasıdır. Pahalı geliyorsa çadır almazsınız olur biter. Biz size çadır satınca başkasını pazara almayacağız diye güvence vermiyoruz ki. Böyle gereksiz provokasyon yapmayın. Beğenmiyorsanız gidin başka yerlerde hayvanlarınızı satın" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şen, 500 dişi hayvan üzerinde yapılan testte 35 tanesinin gebe çıktığını bu satıcılarla ilgili işlem yapıldığınıda sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Pazarında Kaymakamı Kızdırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement