Hdp'li Kaplan: Hayırlı Olsun - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kaplan: Hayırlı Olsun

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çözüm sürecine ilişkin TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Hayırlı olsun" dedi.

26.06.2014 15:31

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çözüm sürecine ilişkin TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Hayırlı olsun" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Kaplan, çözüm sürecinin başından beri duyarlı ve sorumluluk üstlendiklerini, çatışmasızlık ve sürecin gelişmesinde rol oynadıklarını ifade ederek, sürecin yasallaştırılması, Meclis'e getirilmesi, şeffaflaştırılması, muhalefetin süreç konusunda bilgi ve görüşlerinin almasını önemli olduğunu söyledi.

Kaplan şöyle devam etti:

"Oslo ve Habur süreçlerinden çok ciddi dersler çıkarılarak gelinen aşamada sürecin olgunlaşması dikkate alınarak, akil insanlardan TBMM'deki Çözüm Süreci Komisyonu'na ve bugün Meclis'e sunulan tasarı, bu anlamda son derece önemlidir. Tasarının içeriği ve konunun geneli partilerinin yetkili kurullarında değerlendirecek ve bu değerlendirmelerin sonucunda düşüncelerimizi kapsamlı olarak kamuoyuyla paylaşacağız. Hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye barışına ve demokrasisine katkı sunması, daha da geliştirilmesi temennimizdir.

Tasarı, çerçevedir. Yapılacakları yasal güvenceye bağlayıp, yapılacaklar konusunda Hükümet'e yetki tanıyor. Dünya örneklerine bakarsanız benzeri süreçler İrlanda'da, İspanya'da, Güney Afrika'da yaşandı ve onlarda da benzeri Meclis süreci geçirildi. Hem ülkemizin özgürlüğünü dikkat alıyoruz hem de dünya deneyimlerini de dikkat alarak sorunları nasıl çözebileceğimiz konusunda tarihi bir sorumluluk yüklendik. Tarihe ve halka karşı sorumluluğumuz vardır. Çözüm, barış, demokrasi isteyen tüm partilerin, ana muhalefetin sürece destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz. İtirazların artık Meclis'te konuşulması gerektiği döneme geçeceğiz."

Toplantının sonunda soruları da cevaplayan Kaplan, tasarının seçim öncesinde geldiğinin hatırlatılması üzerine "Halkımız zekidir, sezgisi güçlüdür, çok iyi değerlendirir. O konuda rahat olun" dedi. Tasarının Adalet Komisyonu'nda görüşüleceğini kaydeden Kaplan, Meclis tatile girmeden önce yasalaşıp yasalaşmayacağı sorusuna, "Meclisimiz kanun yapma konusunda hız rekoru kırmıştır. İstedikten sonra 24 saatte çıkar" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp'li Kaplan: Hayırlı Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement