Hıdırellez Pilavı Yetmedi, Kadınlar İsyan Etti - Son Dakika
Güncel

Hıdırellez Pilavı Yetmedi, Kadınlar İsyan Etti

Hıdırellez Pilavı Yetmedi, Kadınlar İsyan Etti

Kayseri'de Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Hıdırellez kutlaması, Gültepe Parkı'nda yapıldı.

06.05.2011 16:10

Kayseri'de Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Hıdırellez kutlaması, Gültepe Parkı'nda yapıldı. Dağıtılan bulgur pilavı yetmeyince bazı kadınlar, "Evlerinden tencere getiriyorlar. Bize pilav kalmadı" diyerek tepki gösterdi.

Gültepe Parkı'ndaki etkinlikler çerçevesinde yerel sanatçılar Kayseri türkülerini seslendirdi. Gençler, hareketli parçalarda halay çekip oynayarak eğlendi. Melikgazi Belediyesi'nce hazırlanan 2 bin kişilik etli bulgur pilavı ve ayran dağıtımı sırasında ise izdiham yaşandı. Pilavdan alamayan kadınlar, "Evlerinden tencere getiriyorlar. Bize pilav kalmadı, ben şimdi oğluma ne yedireceğim?" diyerek görevlilere tepkilerini dile getirdi. Çocuğuyla polise giden bir kadın ise "Pilav kalmadı. Ben oğluma ne yedireceğim?" diye şikayetçi olması dikkat çekti.

Küçük çocuklara balon ve ciklet dağıtılan etkinlikte, iğne iplik, çuval, halat ve yoğurt yeme yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Yağmur nedeniyle kısa süren etkinliğe, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, İbrahim Halil Çomaktekin, MHP milletvekili adayları Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Sami Eker ve Levent Livdumlu da katıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hıdırellez Pilavı Yetmedi, Kadınlar İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement