Hiv/Aiıds Farkındalık Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Hiv/Aiıds Farkındalık Etkinlikleri Devam Ediyor

Dünya AIDS Günü kapsamında Kozyatağı AND Plaza'daki merkez ofisinde Gilead Sciences Türkiye çalışanlarına toplu kan testi yapılırken, çalışanlar tarafından bilgilendirici materyal dağıtıldı.

08.12.2017 16:38

Gilead Sciences Türkiye HIV/AIDS Farkındalık etkinliklerini sürdürüyor.

Gilead Sciences Türkiye, 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında planlanan çeşitli etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Kozyatağı AND Plaza'daki Merkez Ofis'te çalışanlar gönüllü olarak HIV ve Hepatit testi yaptırarak farkındalık yaratmayı hedefledi.

Kan verenler arasında bulunan Gilead Sciences Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, bu kontrollerin herkes tarafından yapılması gerektiğini belirterek, "Böylece zamanında yapılan teşhisle hastalar tedavi imkânı bulabiliyor ve yaşamlarına sağlıklı bir biçimde devam edebiliyorlar. Ancak, HIV ve Hepatit ile ilgili ülkemizde farkındalık seviyesi çok düşük. O nedenle farkındalığını artıracak çalışmaları hayata geçiriyoruz" dedi.

Şirket çalışanları daha sonra plazanın diğer çalışanlarına ve ziyaretçilere kırmızı zarflar içinde HIV/AIDS hakkında bilgi ve hastalığın sembolü olan "kırmızı kurdele" dağıttı. İş merkezi çalışanlarının ve ziyaretçilerin bu bilgilendirme çalışmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıkları ve kırmızı kurdeleleri yakalarına taktıkları görüldü.

Gilead Sciences Türkiye çalışanları ayrıca giydikleri kırmızı kıyafetlerle HIV/AIDS sembolü olan kırmızı kurdele şeklini oluşturdular. Daha sonra şimdiye kadar AIDS nedeniyle hayatını kaybeden tüm insanları anmak için gökyüzüne kırmızı balonlar bıraktılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hiv/Aiıds Farkındalık Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement