Hong Kong'daki Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Hong Kong'daki Gösteriler

Hong Kong\'daki Gösteriler

Üç gösterici gözaltına alındı.

06.11.2014 10:35

Hong Kong'da bir ayı aşkın süredir devam eden hükümet karşıtı gösterilerde üç protestocu gözaltına alındı.

Hükümet destekli Hong Kong televizyonuna göre, polis, gösterilerin ana merkezlerinden Mong Kok'da gece geç saatlerde baskın düzenledi. Polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmalarda üç gösterici gözaltına alındı.

Alandaki çok sayıda protestocunun mevcut düzene karşı İngiliz halkının uyanışının anlatıldığı "V for Vendetta" filmindeki başkahramanın da taktığı Guy Fawkes maskesi takması dikkati çekti.

Öte yandan, protestocular Çin hükümetinin Hong Kong'a polisin gösterileri kontrol altına almak için ek destek ekipleri göndermesinden endişe ediyor.

Çin'in böyle bir girişiminde bulunmasının, siyasi ve yasal düzeni Çin'den farklı olan Hong Kong'da yasal yetki alanları ve meşruiyet sorunlarını gündeme getirebilir. Çin'e bağlı özerk bir bölge olan Hong Kong, "bir ülke, iki sistem" şeklinde idare ediliyor.

Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için 40 gündür gösteri yapıyor.

Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hong Kong'daki Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement