HÜDA-PAR'dan Ali Karacadağ'ın Taziyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

HÜDA-PAR'dan Ali Karacadağ'ın Taziyesine Ziyaret

HÜDA-PAR\'dan Ali Karacadağ\'ın Taziyesine Ziyaret

HÜDA-PAR, iki aşiret arasında çıkan husumete son vermek için araya girip beyaz bayrak kaldırırken silahla vurularak hayatını kaybeden Ali Karacadağ'ın taziyesine gitti.

09.09.2014 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan bir heyet, arazi anlaşmazlıkları yüzünden aralarında çatışma çıkan iki aşireti barıştırmak için olay yerine giderken silahla vurulması sonucu hayatını kaybeden Ali Karacadağ'ın taziyesine gitti.

HÜDA PAR Kurucu Üye Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Metin Turan ve beraberlerindeki heyet, iki aşiretin uzlaşmasını sağlamak amacıyla beyaz bayrak kaldırıp olay yerine giderken hayatını kaybeden Ali Karacadağ'ın Şeyhler köyü diye bilinen Quruviyê köyündeki taziyesine ziyarette bulunarak taziye sahiplerine baş sağlığı diledi.

Molla Resul Topkaya, taziye yerinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında sabrın mükafatına değinen Topkaya başa gelen musibetlere sabretmenin, ahiret günü mükâfatının kat kat olacağını belirtti.

"Sabrın Mükâfatı Sınırsızdır"

Kur'an'dan ayetlere değinen Molla Resul Topkaya, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de buyurduğuna göre her sevaba yerine göre on, elli veya yüz kat fazla mükâfat verir. Ama bir kişi, başına gelen musibetten dolayı Allah'a dayanarak, Allah'tan sabır dileyerek isyana girmeden sabreden kimsenin mükâfatının haddinin olmadığını, başa gelen musibetlere sabretmenin ahiret günü mükâfatının sınırının olmadığını belirtiyor. O halde bizim de başımıza gelen bir musibetten dolayı sabretmemiz gerekir ki o sınırsız sevaba, o mükâfata erişelim" dedi.

"İnşallah Şehitlerin Fazlı Hükmündedir"

Öldürülen şahsın arabuluculuk yaparken hayatını kaybetmesinden dolayı şehitlerin fazlı hükmünde olmasını dileyen HÜDA PAR Kurucu Üye Vedat Turgut, "Ali kardeşimiz iki aşiret arasındaki husumeti, çatışmayı engellemek amacıyla oraya gitmişti. Kardeşimiz Allah rızası için arabulucu olmak için olay yerine giderken vuruldu ve hayatını kaybetti. Bunu Allah rızası için yaptığından dolayı Allah'tan kendisini şehitlerle haşretmesini diliyoruz ve inşallah kardeşimiz Şehitlerin fazlı mertebesindedir" şeklinde belirtti.

Yapılan ziyaretten memnun olduklarını dile getiren taziye sahipleri ziyaretçilere teşekkür ederek, "Bizi böyle bir günde yalnız bırakmayıp yanımızda bulunarak destek verdiğinizden dolayı size teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun, Allah sizi muvaffak etsin" ifadelerini kullandı.

Karahan köyünde yaşayan Karahanlı ve Mendah aşiretleri arasında uzun süreden beri yaşayan arazi tartışması gibi şahsi meselelerden dolayı anlaşmazlıkların çıkması üzerine iki aşiretin barışması için Şeyhler köyü diye bilinen Quruviyê köyünden 50 kişilik bir grup arabuluculuk yapmak için köye gitmişti. Arabulucular beyaz bayrak çekerek köye giderken üzerlerine silahlarla ateş açılmış ve açılan ateş sonucu iki aşiretin çatışmayı sonlandırması için beyaz bayrak kaldıran Şeyhan aşireti mensubu Adil Karacadağ hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel HÜDA-PAR'dan Ali Karacadağ'ın Taziyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement