Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde Kıran Kırana Mücadele - Son Dakika
Güncel

Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde Kıran Kırana Mücadele

Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri\'nde Kıran Kırana Mücadele

17. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri Bu Yılda Kıran Kırana Müsabakalara Sahne Oldu

23.05.2011 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri bu yılda kıran kırana müsabakalara sahne oldu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geçen seneki altın kemerli başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil'i finalde deviren Ali Gürbüz, Hünkar Çayırı'nın başpehlivanı oldu

PEHLİVANLAR GEBZE'DE BULUŞTU

Geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Gebze Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri yurdun dört bir yanından güreş severleri ve pehlivanları Gebze'de buluşturdu. Bu yıl 17.'si düzenlenen güreşlere katılan 350 güreşçi 8 kategoride mücadele etti. Sabahın erken saatlerinde Tarihi Hünkar Çayırı'nı dolduran yüzlerce seyirci temposu ve heyecanı yüksek müsabakaları gün boyu izledi.

PROTOKOL TAM KADRO

Müsabakaları; Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Şevket Karayiğit, Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, Edirne Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Kumlu Güreş Ağası Süleyman Cin, Dünya şampiyonu merhum Zekeriya Güçlü'nün eşi Sevdiye Güçlü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Çetin Malkoç, Sancaktepe Güreş Hanım Ağası Tülay Orhun ve çok sayıda güreş sever birlikte izledi.

GÜREŞ AĞASI MUSTAFA ÖLMEZ

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük korta küçük boy, deste büyük, deste orta, deste küçük kategorilerinde 350 pehlivanın mücadele ettiği Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nin güreş ağası Mustafa Ölmez bu yıl da güreşlerin ağası olarak seçildi.

Yurdun dört bir yanından güreş severin ve pehlivanın iştirak ettiği Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Bizi biz yapan kültürümüzde önemli bir yer tutan ata sporumuz yağlı güreşleri, gelecek nesillere taşımak ve sevdirmek amacıyla düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne katılım her sene giderek artıyor. Güreşlerimizi Türkiye'nin yağlı güreşlerde marka olan Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri kadar kapsamlı hale getirebilmeyi hedefliyoruz. Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek pehlivanlarımıza başarılar dilerim" dedi.

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ

Final müsabakasının Ali Gürbüz ve Hasan Tuna arasında oynandığı Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nin bu yılki başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Başpehlivanlık kategorisinde mücadele eden Hasan Tuna ikinci, Mehmet Yeşil Yeşil üçüncü, Mahmut Kavakçı dördüncü oldu.

Müsabakalarda kategoriler ve dereceye giren diğer sporcuların isimleri ise şöyle: "Başaltı: 1. Kaan Kaya, 2. Faruk Akkoyun, 3. Nadir Takı; Büyük Orta: 1. Abdullah Kaçmazoğlu, 2. Atilla Balcı, 3. Mustafa Okulu; Küçük Orta Küçük Boy: 1. Mehmet Budak, 2. Semih Turgut, 3. Murat Güvalatin; Küçük Orta Küçük Boy: 1. Asi Çelik, 2. Recep Takı, 3. Yücel Serinkan-Enes Kesler; Deste Küçük: 1. Ali Kazım Yavuz, 2. Berat Pehlivanoğlu, 3. Ali Doğan- Suat Yıldırım; Deste Orta: 1. Serhat Yılmaz, 2. Ramazan Gorgı, 3. Hüseyin Özdemir-Muhammet Emin; Deste Küçük: 1. Yiğit Yılmaz, 2. Oğuzhan Tekman, 3. Yavuz Ayaz-Nedim Anıl Fider."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde Kıran Kırana Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement