Huzur ve Bereket Ayı Ramazan - Nijeryalı Müslümanlar İlk Teravih Namazını Kıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Huzur ve Bereket Ayı Ramazan - Nijeryalı Müslümanlar İlk Teravih Namazını Kıldı

07.05.2019 00:09

Batı Afrika ülkesi Nijeryalı Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için cami ve mescitlerde toplandı.

Batı Afrika ülkesi Nijeryalı Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için cami ve mescitlerde toplandı.

Başkent Abuja'daki büyük camilerden Annoor Camisi'nde bir araya gelen yüzlerce Müslüman, mübarek ayın ilk teravih namazını kıldı.

Müslümanlar, cami imamlarından Ustaz Ebubekir Siddik Muhammed'in kıldırdığı namazda, ellerini semaya açarak ülke ve dünya Müslümanlarının barışı, özellikle Filistin ve Gazze'deki mazlumların İsrail zulmünden kurtulması için dua etti.

Muhammed, namaz öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nijeryalı Müslümanların ramazana kavuşmasından mutluluk duyduğunu, ramazanın bütün Müslümanlara hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Muhammed, ramazanın bereketli ve sevap kazanma ayı olduğunun altını çizerek, "Bu mübarek ayda duaları kabul oluyor ve günahlar affediliyor. Ramazan boyunca tüm Müslümanlara dua etmemiz gerekiyor, özellikle mazlumlara." dedi.

Annoor Camisi'nde teravih namazlarının 7 imam tarafından kıldırılacağını aktaran Muhammed, ay boyunca burada tefsir ve mukabele gibi geleneklerinin sürdürüleceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzur ve Bereket Ayı Ramazan - Nijeryalı Müslümanlar İlk Teravih Namazını Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement