İbadi, Rusya'dan Terörle Mücadele Desteği İstedi - Son Dakika
Güncel

İbadi, Rusya'dan Terörle Mücadele Desteği İstedi

İbadi, Rusya\'dan Terörle Mücadele Desteği İstedi

Irak Başbakanı İbadi, "Rusya'nın IŞİD terör örgütüyle savaşımızda yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

19.01.2015 23:50  Güncelleme: 00:22

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bagdanov'u, Bağdat'taki Başbakanlık ofisinde kabul etti.

Başbakanlık ofisinde yapılan açıklamaya göre, İbadi ile Bagdanov, Irak ve bölgedeki siyasi gelişmelerle iki ülkeyi ilgilendiren güvenlik, enerji, petrol, silahlandırma ve ekonomik ilişkileri ele aldı.

Açıklamada Başbakan İbadi'nin, hükümetin ortak çıkar ve Irak'ın egemenliği esasına bağlı dış ülkelere yönelik açılım politikasından bahsettiği belirtildi. İbadi, Rusya'nın IŞİD terör örgütüyle savaşında yardımcı olmasını isteyerek, "Terörün etkisi sadece Irak'ı değil, tüm bölge ve dünyayı sardı" dedi.

Bagdanov ise Rusya'nın, Irak ile ikili ilişkileri geliştirmek istediğini aktararak, İbadi hükümetinin ülkedeki siyasi taraflar arasında sağlanan uzlaşı konusunda attığı olumlu adımları desteklediklerini söyledi. Bagdanov son dönemde ortaya konulan icraatları da memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Bagdanov, Bağdat temasları sırasında Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile de görüştü. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbadi, Rusya'dan Terörle Mücadele Desteği İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Meto:
    Yine PUTİNE MUHTAÇ KALDILAR 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement