İbrahim Aras ile İlgili Fezleke Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

İbrahim Aras ile İlgili Fezleke Hazırlandı

İbrahim Aras ile İlgili Fezleke Hazırlandı

Adana Emniyet Müdürlüğü, izinsiz gösteri sırasında hayatını kaybeden İbrahim Aras ile ilgili fezlekeyi hazırladı.

11.07.2014 17:44

Adana Emniyet Müdürlüğü, izinsiz gösteri sırasında hayatını kaybeden İbrahim Aras ile ilgili fezlekeyi hazırladı. Aras ailesinin avukatı Vedat Özkan, soruşturmanın Adana Emniyeti'nden alınarak, Ankara'dan uzman bir heyetin atanması konusunda talepte bulunduklarını söyledi.

15 Haziran 2014'de Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi 20067. Sokak'ta meydana gelen olayda, PKK yandaşı oldukları belirtilen grup Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 kişinin öldüğü olayları protesto ettiği sırada 15 yaşındaki İbrahim Aras başına aldığı darbeyle hayatını kaybetmişti. Adana Emniyet Müdürlüğü, izinsiz gösteri sırasında hayatını kaybeden İbrahim Aras ile ilgili fezlekeyi hazırladı.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Aras ailesinin avukatı Vedat Özkan, olayla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada fezlekenin tamamlandığını, hazırlanan fezlekenin tamamen polisi aklama çabasını gösterdiğini ileri sürdü. Özkan, "Bizim Adana Emniyet Müdürlüğü'nden açıkça beklentimiz, fail ya da faillerin tespitine yönelik bir çabanın içerisine girmesiyken, araştırmalardan olayı aydınlatmak yerine polisi aklama çabası içine girmiştir. Eğer polis bu konuda olayı aydınlatma çabasına girerse belki kendisi de aklanacaktır" dedi.

Fezlekenin içerisinde olayı aydınlatacak hiçbir belgenin bulunmadığını söyleyen Özkan, "Olay öncesine ilişkin 10 dakikalık görüntü detaylı incelenmemiş ve fezlekeye hakim olan ana anlayış, polisin kendisini aklama çalışmasına girdiği, fail ya da failleri bulma çabasını göstermediği açıkça görülüyor" diye konuştu.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün savcılıktan gizli tanık dinletme talebinde bulunduğunu kaydeden Özkan, "Adana Emniyeti, 'savcılık olarak izin verirseniz bulduğumuz bir gizli tanık var, kimliğini saklamak suretiyle olayın detayına ilişkin ifade alacağız' diyor. Şuan itibariyle gizli tanık dinlenmemiş. Biz bunun üzerine savcılıktan Adana Emniyeti'nin bu işten devre dışı bırakılmasını ve Ankara'dan uzman bir heyetin atanmasını, bu konunun çözümü konusunda talepte bulunduk. Dosyada ölen şahsa ilişkin bir patlayıcı iz ve emaresine rastlanmadığına dair Adana Emniyeti'nin kriminal raporu var. Onun dışında gizli tanık dinletme talebi var. Buna karşın bizde itiraz ve taleplerimizi savcılığa sunduk" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbrahim Aras ile İlgili Fezleke Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement