Icao Yüksek Seviye Güvenlik Konferansı Montreal'de Toplanacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Icao Yüksek Seviye Güvenlik Konferansı Montreal'de Toplanacak

01.02.2015 23:44

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Yüksek Seviye Güvenlik Konferansı, 2 5 Şubat'ta Kanada'nın Montreal kentinde yapılacak.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Yüksek Seviye Güvenlik Konferansı, 2-5 Şubat'ta Kanada'nın Montreal kentinde yapılacak.

ICAO'nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, çatışma bölgeleri başta olmak üzere küresel uçuşlardaki güvenlik konularının ele alınacağı Yüksek Seviye Güvenlik Konferansı'na, dünyadan 800'ün üzerinde delege katılacak. Konferansa en fazla katılım bir uçağı kaybolan, biri Ukrayna üzerinde düşürülen ve diğeri de geçen günlerde düşen Malezya ile Hollanda, ABD ve Avustralya'dan olacak.

Türkiye'nin ICAO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çağatay Erciyes, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, ICAO'nun Montreal'deki merkezinde 2-5 Şubat'ta gerçekleştirilecek konferansa, Türkiye'nin 2 çalışma ve 4 bilgi kağıdı sunarak aktif katılım sağlayacağını bildirdi.

Türkiye, konferansta, "güvenlik performansı göstergeleri", "kablosuz veri transferinde otomasyon verimliliğini artıcı güvenlik önlemleri", "yorgunluk riski yönetim uygulamaları" ve "güvenlik yönetim sisteminde uygulama sorunları" konuları başta olmak üzere 6 sunum yapacak.

Havacılık güvenliğinin geleceği ve bölgesel işbirliğini arttırma konularının da ele alınacağı konferansın en önemli gündem maddesini ise çatışma bölgelerindeki sivil havacılık riskleri ve bunlarla nasıl başa çıkılacağı oluşturacak. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Icao Yüksek Seviye Güvenlik Konferansı Montreal'de Toplanacak - Son Dakika


Advertisement