İdil Belediye Başkanı Aslan: Çalışmalarımız Engelleniyor - Son Dakika
Güncel

İdil Belediye Başkanı Aslan: Çalışmalarımız Engelleniyor

İdil Belediye Başkanı Aslan: Çalışmalarımız Engelleniyor

İdil Belediye Başkanı Aslan: Çalışmalarımız engelleniyorŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde 43 gün süren ve 31 Mart günü kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından, enkaz kaldırma ve onarım çalışmaları devam ediyor.

10.04.2016 17:57

İdil Belediye Başkanı Aslan: Çalışmalarımız engelleniyor

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde 43 gün süren ve 31 Mart günü kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından, enkaz kaldırma ve onarım çalışmaları devam ediyor. Belediye binası kullanılmaz hale geldiği için Kültür Merkezi'nde hizmet vermeye başlayın İdil Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Muhdi Aslan, evleri yıkılan ve kullanılmaz hale gelenlere çadır dağıtmak istediklerini ancak güvenlik güçlerinin buna izin vermediğini ileri sürdü.

Enkaz haline gelen belediye binasını kullanamadıkları için Kültür Merkezi'nde hizmet veren İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, Eşbaşkan Nevin Oyman, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Nas ve HDP İlçe Başkanı Ramazan Vesek ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı. İlçede mağdur durumdakilere yapmak istedikleri yardımların engellendiğini iddia eden Başkan Aslan, şöyle konuştu: "İlçede evi yıkılan yada kullanılmaz hale gelen vatandaşlara çadır dağıtmak istedik ama buna izin verilmedi. Sadece bu değil, yemek, gıda ve giyim malzemeleri dağıtmamıza da izin verilmedi. Operasyonların yapıldığı Turgut Özal ve Yeni Mahalle'de çöp toplama işlemi de yasaklandı. Sorunumuz yalnız çadır değildir. Sorunumuz harabeye çevrilmiş İdil'in sorunlarına, tahribata merhem olmamıza müsaade etmeme sorunudur. Erzak, su dağıtıyoruz, araçlarımıza el konuluyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden, ilçelerinden halkımıza yardım amaçlı erzak geliyor, erzağa el konuluyor. GAP Belediyeler Birliği'nden teknik yardım istiyoruz, mühendisler geliyor, yaka paça ilçe dışına atılıyor. 'Siz burada çalışmazsınız' deniliyor. Adeta İdil Kaymakamlığı, İdil Emniyeti bize şunu söylüyor; 'İlçe yıkıldı, yakıldı, ama sizin tekrardan bu ilçeye yardım etmenizi, bu tahrip edilen yakılan, yıkılan evleri tamir etmeniz için size hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz.' Çadır da bunlardan bir tanesidir. Bir ev düşünün, içinde bomba patlatılmış, ev yerle bir olmuş ve ev hanesi 8-10 kişi, evinin önünde, enkazın önünde oturmuş. Biz belediye olarak çadır yardımında bulunuyoruz, kendi evinin bahçesinde kurması için ama maalesef onu da kabul etmiyorlar. 'Siz burada çadır kuramazsınız' deniliyor. Bunu soruyoruz güvenlik kuvvetlerine; niye engelliyorsunuz? Bize, 'Kaymakamlıktan izin alın' diyorlar. Kaymakamı arıyoruz telefonumuza cevap vermiyor. Turgut Özal ve Yeni Mahalle'nin çöpleri toplanmaması için personelimiz tehdit ediliyor. Mahalleye girdiğimizde çöp kokusundan giremiyorsunuz. Havalar ısındı, sivrisinek ve böcekler türemeye başladı. Yarın salgın, bulaşıcı hastalıkla karşı karşıya kalmamız ihtimal dahilindedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil Belediye Başkanı Aslan: Çalışmalarımız Engelleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement