İhaleye Fesat Karıştırmaya Rekor Ceza - Son Dakika
Güncel

İhaleye Fesat Karıştırmaya Rekor Ceza

İhaleye Fesat Karıştırmaya Rekor Ceza

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla tutuksuz yargılanan 9 kişiye toplam 227 yıl hapis cezası verildi.

27.02.2013 10:20

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla tutuksuz yargılanan 9 kişiye toplam 227 yıl hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından dava açılan ve 23 dosyadan yargılanan Fikri Yazan, Mehmet Kutucu, İlhan Kalafatoğlu, Abdullah Küpoğlu, Kısmet Kesicioğlu, Zekeriya Gökmeşe, Yaşar Kömeç, Kadir Çakal ve Hüseyin Tuzcu, mahkeme heyeti tarafından rekor hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkemede hazır bulunan sanıklardan Fikri Yazan 42 yıl 21 ay, Mehmet Kutucu 20 yıl 10 ay, Abdullah Küpoğlu 16 yıl 8 ay ve İlhan Kalafatoğlu da 26 yıl 13 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya katılmayan sanıklardan Kısmet Kesicioğlu 28 yıl 14 ay, Zekeriya Gökmeşe 12 yıl 6 ay, Yaşar Kömeç 62 yıl 31 ay, Kadir Çatal 8 yıl 4 ay ve Hüseyin Tuzcu da 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Diğer yandan duruşmada hazır bekleyen Fikri Yazan, Mehmet Kutucu, Abdullah Küpoğlu ve İlhan Kalafatoğlu tutuklanarak Kastamonu Cezaevine gönderildi.

Haklarında 23 dosyadan dava açılan 9 kişi, suç unsuru bulunmayan iki dosya ile suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından beraat etti.

Duruşmaya katılmayan Kısmet Kesicioğlu, Zekeriya Gökmeşe ve Yaşar Kömeç hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Kadir Çatal ve Hüseyin Tuzcu'nun da tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Karar sonrası sanıklar, aldıkları cezalar nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı.

OLAY

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan teknik takip sonucu 2009 yılının Temmuz ayında Kastamonu'nun önde gelen işadamlarının da bulunduğu 9 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen sanıklardan Fikri Yazan ve Mehmet Kutucu, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 9 kişinin yargılandığı sanıklardan 7'sine tekrar tutuklama kararı çıktı.

YARGITAY ONARSA CEZAEVİNE GİRECEKLER

Sanık avukatı tarafından temyiz edilmesi beklenen dava dosyası, daha önce Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay'ın, ikinci kez inceleyeceği dava dosyasında verilen cezaları onaması ile sanıklar hakkında tayin edilen cezalarla birlikte yakalama kararı çıkarılan sanıklar hakkında verilen ceza kesinleşecek.

Öte yandan tutuksuz yargılanan Kadir Çatal ve Hüseyin Tuzcu ise, cezalarının Yargıtay tarafından onanması halinde cezaevine girecekler. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhaleye Fesat Karıştırmaya Rekor Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement