İhh Geleneksel İftarlarının 18.'sini Afyonkarahisar'da Yaptı - Son Dakika
Güncel

İhh Geleneksel İftarlarının 18.'sini Afyonkarahisar'da Yaptı

İhh Geleneksel İftarlarının 18.\'sini Afyonkarahisar\'da Yaptı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeklerinin 18.'sini Afyonkarahisar'da yaptı.

30.07.2013 22:38

İnsani Yardım Vakfı (İHH) geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeklerinin 18.'sini Afyonkarahisar'da yaptı.

İHH'nın Türkiye'nin birçok ilinde gezici aşevleri ile yaptığı iftar programının 18.'si Afyonkarahisar Atatürk Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. İftar yemeğinde erkeklerle, kadınlara ayrı yemek dağıtımı yapılırken, yemek almak için sıraya giren vatandaşların uzun kuyruklar oluşturdukları da gözlendi. Bin kişilik olarak planlanan, ancak yoğun talep doğrultusunda yaklaşık 2 bin kişiye dağıtılan iftar yemeğinin masraflarının hayırseverler tarafından karşılandığı öğrenildi. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım'ında katıldığı programda Başkan Çoban, yemek dağıtımının yapıldığı tırıda ziyaret ederek, dağıtıma bir süre yardımcı oldu. Gerçekleştirilen faaliyetle ilgili bir açıklama yapan İHH teşkilatlanma Birimi Anadolu Koordinatörü Hasan Sancak, gerçekleştirilen iftar programının İHH'nın yurt içinde yaptığı çalışmaların küçük bir parçası olduğunu kaydetti. Vakfın, bu sene 25 kentte iftar programı düzenleyeceğini vurgulayan Sancak, "biz bu yemeği bin 500 kişilik olarak düşünüyorduk, ama insanlar yoğun talep gösterinde bu sayının 2 bin 500 olacağı görünüyor" dedi.

İHH'nın sadece yurt içinde değil Avrupa'da dahil olmak üzere dünyanın 135 ülkesinde de faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Sancak, şunları söyledi:

"Biz bu sene yurt içinde 75 kentte kumaya dağıtımı, yurt dışında ise 81 kentte kumanya dağıtımı ve iftarlar verdik. 81 ülkede çalışmamız söz konusu oldu. Burada gerçekleştirilen iftar programı bu çalışmaların sadece küçük bir karesi." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhh Geleneksel İftarlarının 18.'sini Afyonkarahisar'da Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement