İhl Öğrencilerinden Suriye'ye Yardım Kermesi - Son Dakika
Güncel

İhl Öğrencilerinden Suriye'ye Yardım Kermesi

İhl Öğrencilerinden Suriye\'ye Yardım Kermesi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İmam Hatip Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri tarafından Suriyeli mülteciler yararına kermes düzenlendi.

15.05.2014 12:59

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İmam Hatip Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri tarafından Suriyeli mülteciler yararına kermes düzenlendi.

Okul bahçesinde ve kantinde gıda kermesi düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir, İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) aracılığıyla Suriye'ye gönderilecek. Kız öğrenciler tarafından okul bahçesinde, erkek öğrenciler tarafında ise okul kantininde düzenlenen kermes hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma Kulübü Rehber Öğretmeni İlyas Şahin, "Okulumuzun Sosyal Yardımlaşma Kulübü olarak, Suriye'deki mazlum ve mağdur kardeşlerimizin acılarına bir nebze olsun ortak olmak istedik. Kermesimize katkıda bulunan öğretmen arkadaşlarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bizler biliyoruz ki, acılar paylaşıldıkça azalır, sevgiler paylaşıldıkça çoğalır. Suriyeli kardeşlerimiz bilsinler ki, biz onların acılarını paylaşıyoruz" dedi.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan İmam Hatip Lisesi 12/C sınıfı öğrencisi Harun Baykal ise, "Biz İnegöl İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak, Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bugün yaptığımız kermes ile bir kez daha gösterdik. İnegöl'deki Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız" diye konuştu.

İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç ise, "Soma'daki facia hepimizi derinden üzdü. Şu ana kadar madenden çıkarılan 205 şehidimiz var. Bundan sonrakiler sağ çıkar diye ümit ediyoruz. Biz hemen dün gece harekete geçtik. İHH Genel Merkezi başta olmak üzere İnegöl'den de 6 kardeşimiz Soma'da.. Şu anda orada çalışıyorlar. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. İnşallah geride kalanlar sağ salim çıkarlar diye dua ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhl Öğrencilerinden Suriye'ye Yardım Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement