İit 13. İslam Zirvesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İit 13. İslam Zirvesi

07.04.2016 19:25

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, İİT 13. İslam Zirvesi'nin 14-15 Nisan'da İstanbul'da yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, toplantıyla İslam Zirvesi'nin Dönem Başkanlığı'nın 2 yıl süreyle Türkiye'ye geçeceği, zirve kapsamında da 10-11 Nisan'da Kıdemli Memurlar, 12-13 Nisan'da ise İİT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantılarının gerçekleştirileceği kaydedildi.

Zirvede 30'un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanı, diğer üye ülkelerin ise meclis başkanları veya dışişleri bakanlarınca temsil edilmesinin beklenildiği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'nin gerek İstanbul'daki toplantı gerekse İİT Dönem Başkanlığı sırasında teşkilata üye ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi, İslam dünyasının karşı karşıya bulunduğu iç ve dış sorunlara çözüm bulunması için çaba sarf edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İit 13. İslam Zirvesi - Son Dakika


Advertisement