İkizi Evlendiği İçin 7 Ay Önce Kendisi Askere Gitti - Son Dakika
Güncel

İkizi Evlendiği İçin 7 Ay Önce Kendisi Askere Gitti

İkizi Evlendiği İçin 7 Ay Önce Kendisi Askere Gitti

Diyarbakır'da şehit düşen 6 askerden 21 yaşındaki er Mustafa Bilgili'nin acı haberi, Amasya'nın Suluova İlçesi'nde bulunan ailesini gözyaşlarına boğdu.

18.02.2016 17:49

Diyarbakır'da şehit düşen 6 askerden 21 yaşındaki er Mustafa Bilgili'nin acı haberi, Amasya'nın Suluova İlçesi'nde bulunan ailesini gözyaşlarına boğdu. Baba 51 yaşındaki Recep Bilgili, güçlükle ayakta durup taziyeleri kabul etti. Şehidin ikizi Ramazan Bilgili'nin bir yıl önce evlendiği ve kardeşinin askerliğinin tamamlamasının ardından vatani görevini yapmak üzere askere gideceği belirtildi.

Diyarbakır- Lice karayolunda PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit düşen 6 askerden er Mustafa Bilgili'nin Amasya'nın Suluova İlçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki baba evine acı haberi askeri yetkililer ulaştırdı. Acı haberi alan Kazancı Köyü'nde imam olarak görev yapan baba Recep Bilgili ve ev kadını anne 48 yaşındaki Nilgün Bilgili gözyaşlarına boğuldu. 5 çocuk babası Ramazan Bilgili, acı haberle yıkıldı. Şehidin evine hemen Türk bayrağı asıldı. Haberi alan yakınları ve komşuları evine taziye ziyaretinde bulunmak üzere akın etti.

Şehidin ikiz olduğu ve kardeşinin bir yıl önce evlendiği için askere gitmediği belirtildi. 5 çocuk babası Ramazan Bilgili, "Devletimiz ikiz kardeşlere böyle bir imkan veriyor. Kardeşlerin biri vatani görevini tamamlayınca diğerini askere gidiyor. İkizi Ramazan geçen yıl evlendiği için 7 ay önce Mustafa vatani görevini yapmak üzere askere gitti. En son dün akşam telefonla konuştuk. Bana operasyondan döndüğünü ve karakolda olduğunu söylemişti. Önümüzdeki günlerde izine gelecekti. Ama dün akşam telefon görüşmemizde izine gelmeyi ertelediğini söyledi. Ben de 'Sen bilirsin oğlum' dedim. Ne diyebilirim ki, başımız sağolsun, vatan sağolsun" diye konuştu.

Gözyaşı dökerek sinir krizi geçiren anne Nilgün Bilgili ise, "Yiğidim, aslanım, oğlum, evladım. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun" diye ağıt yaktı. Evinin önünde bir ambulans hazır bekletildi. - Suluovaamasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkizi Evlendiği İçin 7 Ay Önce Kendisi Askere Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement