İlker Başbuğ'dan Okul-Tabur Tartışmasına Tweet: Lice'de Okul ile İç Güvenlik Taburu Aynı Yer - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ'dan Okul-Tabur Tartışmasına Tweet: Lice'de Okul ile İç Güvenlik Taburu Aynı Yer

İlker Başbuğ\'dan Okul-Tabur Tartışmasına Tweet: Lice\'de Okul ile İç Güvenlik Taburu Aynı Yer

Ergenekon davasında tutuklu bulunan Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit edilmesiyle ilgili helikopter tartışmalarına Twitter aracılığıyla katıldı.Bahtiyar Aydın'ı öldüren kurşunun Lice'yi...

08.11.2013 13:44

Ergenekon davasında tutuklu bulunan Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit edilmesiyle ilgili helikopter tartışmalarına Twitter aracılığıyla katıldı.

Bahtiyar Aydın'ı öldüren kurşunun Lice'yi basan PKK'lılardan gelmediği, bizzat askeri tabur içinden sıkıldığı iddiası ortaya atılmıştı.

-İDDİALAR-

Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in, "Olay günü (22 Ekim 1993) Kundakçı ile Başbuğ'un helikopteri, yoğun ateş nedeniyle komando bölüğünün bulunduğu yere inememiştir. Bunun üzerine, helikopter ateş altında iç güvenlik taburunun bulunduğu bölgeye güçlükle inmiştir. Helikopterden inen Kundakçı ve müvekkilim, ateş altında sıçrayarak en yakındaki mevzilere girmişlerdir" dediği bu açıklamaların helikopterdeki ikinci kişi Korgeneral Hasan Kundakçı'nın ifadeleriyle çeliştiği belirtiliyordu.

Helikopterdeki ikinci isim Korgeneral Hasan Kundakçı'nın ise "Güneydoğuda Unutulmayanlar" adlı kitabında "Helikopter, Diyarbakır'ın Lice ilçesi üzerine gelip alçalmaya başladığında, aşağıdaki şiddetli çatışma sürüyordu. Helikopter, 55 yaralı ve hasta askerin bulunduğu okulun bahçesine indiğinde, ayağından vurulmuş bir üsteğmen karşıladı komutanları. Kundakçı, okulun bir tarafına kendisi geçti, diğer iki tarafı ise Tümgeneral Başbuğ ve emir subayına verdi" dediği kaydedilmişti.

İki general bir helikopterle Lice'ye inerken birinin, "İç güvenlik taburunun bulunduğu bölgeye güçlükle inilmiştir" dediği, diğerinin ie okulun bahçesine indiklerini söyledikleri, birinin sıçrayarak mevzilere girdiklerini, diğeri, okulun bir tarafına ve diğer tarafına geçildiğini anlattıklarına dikkat çekilmişti.

Bunun bir çelişki olduğu iddialarına karşı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Lice'deki okul ile iç güv. taburu aynı yer. Bazı yayın organlarında araştırma yapmadan çelişki var gibi yapılan değerlendirmeler asılsızdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ'dan Okul-Tabur Tartışmasına Tweet: Lice'de Okul ile İç Güvenlik Taburu Aynı Yer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement