İlker Başbuğ'un Avukatı Yeniden Mahkemeye Başvurdu - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ'un Avukatı Yeniden Mahkemeye Başvurdu

İlker Başbuğ\'un Avukatı Yeniden Mahkemeye Başvurdu

İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Anayasa Mahkemesinin kararının ardından bu kez Nöbetçi İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

07.03.2014 15:13  Güncelleme: 15:22

İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından bu kez Nöbetçi İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Tahliye dilekçesi İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, bugün de Nöbetçi İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebini içeren dilekçesini sundu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen Sezer, dilekçeyi mahkemeye verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avukat Sezer, "6526 Sayılı Kanunun dün yürürlüğe girmesine kadar 13. Ağır ceza Mahkemesi herhangi bir karar vermemiş olması nedeniyle, bugün itibariyle İstanbul Adliyesi'nde hangi mahkemenin nöbetçi olacağına dair nöbet listesi yeniden düzenlendi. Biz de bu çerçevede İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldik, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararının değerlendirilmesini, müvekkilim tahliye edilmesini talep ettik. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi dosyalara tevzi nöbeti diye adlandırdığı bir görevle baktığını belirterek, dosyamızı, talebimizi tevzi etti. UYAP çerçevesinde şu anda duruşmada bulunan İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçemiz gönderildi. Yani şuan itibariyle İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararı doğrultusunda bir değerlendirme yapıp, karar vermek durumunda" dedi.

Sezer, mahkemenin değerlendirmelerinin devam ettiğini ifade ederek, "Hatta ve hatta bizim talebimize ilişkin iddia makamının, kanun yürürlüğe girmeden önceki saatlerde bir mütalaa verdiğini duydum, mütalaanın içeriğini öğrenmek istedim, bana gösterilmedi. Anayasa Mahkemesi'nin Haberal dosyasında savcı mütalaasının gösterilmemesinin ihlal kararı olduğuna dair hatırlatmayı da yapmış olmama rağmen ben iddia makamının düşüncesini öğrenebilmiş değilim" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, "20. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ne yönde karar vereceğine dair süreçten bahsedebilir misiniz?" sorusu üzerine Sezer, "Bundan sonra Anayasa Mahkemesi'nin Balbay kararı ile birlikte değerlendirirsek buradan derhal ivedilikle bir tahliye kararı çıkması gerekir" yanıtını verdi.

Avukat İlkay Sezer, "İlker Başbuğ'la görüşme oldu mu?" şeklindeki bir soru üzerine de, "Dün akşamdan beri görüşmedim. Biz şimdi buradan çıkacak kararı bekliyoruz. Resmi gazetede yayınladıktan sonra kanun metnine bakılırsa 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyet olarak hiçbir karar alamaz. Aslında yapılması gereken şuydu: 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bu kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan sıfatıyla mahkeme başkanı ya da yazı işleri müdürünün bu dilekçeyle ilgili olarak dosyanın ilgili ağır Ceza mahkemesine gönderilmesi şeklinde bir yazı yazabilirdi" dedi.

Adliye önündeki bir vatandaşın, "Karşı dava açmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna da karşılık veren Sezer, "Biz hakkımızı yerde bırakmadık. Her zaman her yerde arıyoruz. Takipçisi olacağız. Merak etmeyin" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ'un Avukatı Yeniden Mahkemeye Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement