İlköğretim Haftası - Son Dakika
Güncel

İlköğretim Haftası

Bingöl Valisi Ali Mantı, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.09.2017 16:45

Bingöl Valisi Ali Mantı, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Mantı, mesajında, bireyden topluma, ulustan uluslararası ilişkilere sağlam kurgulanmış bir gelecek için eğitim ve öğretimin vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Varoluş ve devam eden hayata ait sağlıklı anlayışların gelişmesi ve hakikatin egemen değer olarak ilişkilere sınırlar çizmesinin ancak bilgiyle yoğrulmuş toplumlarda mümkün olduğunu aktaran Mantı, bugünün dünyasında yeterlilik ve güçlü temsil için nitelikli ve donanımlı insana ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çağın ruhunu doğru okumak ve insan kaynaklarını doğru yönlendirerek etkin kılabilmek için bilgece dokunuşlara ihtiyaç olduğunu belirten Mantı, mesajında şunlara yer verdi:

"Çocuklarımız ihtiyaç duyduğumuz nitelikli insan ve bilgelik profilinin kaynağını oluşturmaktadır. Ahlakı ve insana faydalı olmayı merkeze alan bir eğitim-öğretim anlayışı, çocuklarımızın ve gençlerimizin düşünen kaliteli bireylere dönüşmesi ortak hedefimiz olmalıdır. Milli ve manevi duygularla beslenerek büyümüş bir nesil için 'okul-aile-çevre' triosunu gerçekleştirmeli, anne-baba ve öğretmenler olarak sınırsız bir gayret içinde olmalıyız.

Hak, adalet, vicdan, erdem, eleştiri gibi evrensel değerlerle yetişmiş, ötekileşmeyen ve ötekileştirmeyen, hak istemesini bildiği gibi hak vermesini de bilen ve aldığı eğitim ve öğretimle 15 Temmuz gibi menfur örneklerde en hızlı şekilde safını belirleyerek karanlığa 'hayır' diyebilen bir neslin çabası içinde olmalıyız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlköğretim Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement