İlmi Etüdler Derneği'nin 8. ILEM Summer School programına başvurular başladı - Son Dakika
Güncel

İlmi Etüdler Derneği'nin 8. ILEM Summer School programına başvurular başladı

İlmi Etüdler Derneği\'nin 8. ILEM Summer School programına başvurular başladı

??????? İlmi Etüdler Derneği (İLEM) yürütücülüğünde bu yıl 8'incisi düzenlenecek International ILEM Summer School'a (IISS) başvurular başladı.

26.01.2023 15:58  Güncelleme: 16:03

??????? İlmi Etüdler Derneği (İLEM) yürütücülüğünde bu yıl 8'incisi düzenlenecek International ILEM Summer School'a (IISS) başvurular başladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir organize edilen İLEM'in uluslararası programlarından olan International ILEM Summer School programı, bu yıl "İslam dünyasında sanat ve estetiği yeniden düşünmek: Kavramlar, teoriler, uygulamalar" temasıyla gerçekleştirilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü, Reed Society for the Sacred Arts ve Oranje Instituut'ün destekleriyle düzenlenen IISS 8, 24-30 Temmuz tarihlerinde İLEM'de yüz yüze düzenlenecek.

Bir hafta boyunca sürecek programda konferanslar, dersler, paneller ve atölyeler düzenlenmesi planlanıyor. Böylece belirlenen İslam estetiği gündemi etrafında bir hafta süreyle farklı coğrafyaların akademik birikimini ve bakış açıları bir araya getirilerek entelektüel paylaşıma zemin oluşturulacak.

Bu yıl 8'inci defa kapılarını açan IISS 8 programına başvurmak için son özet gönderim tarihi 2 Nisan olarak belirlendi. Programa katılmak isteyenler, "https://iiss.ilem.org.tr/" adresinden detaylı bilgi alabilecek.

Bugüne kadar 7 farklı temada gerçekleşen IISS, İslam dünyasını ilgilendiren önemli konuları, farklı coğrafyaları temsil eden akademisyenlerin, araştırmacıların, kültür ve sanat insanlarının katkılarıyla gündeme getirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlmi Etüdler Derneği'nin 8. ILEM Summer School programına başvurular başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement