Bahçeli'nin açıklamasıyla hayal kırıklığı yaşayan ilçeler - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bahçeli'nin açıklamasıyla hayal kırıklığı yaşayan ilçeler

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Bahçeli\'nin açıklamasıyla hayal kırıklığı yaşayan ilçeler

Türkiye'de il olma potansiyeli taşıyan ilçeler yeniden tartışma konusu oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daha önce gündeme getirdiği 19 ilçelik liste ile önceki tahminler karşılaştırıldığında 10 ilçenin ortak olduğu, 9 ilçenin ise listede bulunmadığı görüldü. Özellikle Gebze, Çorlu ve İnegöl'ün yer almaması dikkat çekti.

Türkiye'de il sayısının artırılmasına yönelik tartışmalar sürerken, il statüsü kazanabilecek ilçelere ilişkin iki farklı liste arasındaki farklar ortaya çıktı. Daha önce yayımlanan 100 ilçelik tahmin listesinin son 19 sırasında bulunan yerleşimlerle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği 19 ilçe karşılaştırıldı. İki listede 10 ilçe ortak çıkarken, 9 ilçenin yerini farklı ilçelerin aldığı görüldü.

BAHÇELİ'NİN LİSTESİNDE 19 İLÇE YER ALIYOR

Bahçeli'nin açıklamasında yer aldığı aktarılan ilçeler, Türkiye'nin farklı bölgelerine dağılıyor. İç Anadolu'dan Polatlı ve Konya Ereğli; Karadeniz'den Ünye, Vezirköprü ve Zonguldak Ereğli; Doğu Anadolu'dan Erciş, Doğubayazıt ve Ahlat listede bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu'dan Ergani, Midyat ve Siverek; Akdeniz'den Elbistan, Kozan, Alanya ve Tarsus; Ege'den Fethiye ve Akhisar; Marmara'dan ise Lüleburgaz ve Bandırma sıralanıyor.

10 İLÇE İKİ LİSTEDE DE VAR

Önceki tahminlerle Bahçeli'ye atfedilen liste karşılaştırıldığında Akhisar, Alanya, Ergani, Konya Ereğli, Fethiye, Kozan, Lüleburgaz, Polatlı, Siverek ve Tarsus'un her iki listede de bulunduğu görülüyor.

GEBZE, ÇORLU VE İNEGÖL LİSTEYE GİREMEDİ

Önceki tahminlerde yer alan Anamur, Cizre, Çorlu, Edremit, Gebze, İskenderun, İnegöl, Kahta ve Yüksekova ise karşılaştırılan 19 ilçelik listede bulunmuyor.

Özellikle sanayi ve üretim faaliyetleriyle öne çıkan Gebze, Çorlu ve İnegöl'ün listede yer almaması dikkat çekiyor. Bahçeli'ye atfedilen listede bu ilçelerin yerine Ünye, Vezirköprü, Zonguldak Ereğli, Erciş, Doğubayazıt, Ahlat, Midyat, Elbistan ve Bandırma bulunuyor.

Okurların en beğendiği yorum

“yani türkiyede bütün sorunlar bitti şimdi il olmazamanımı”

Tüm yorumlar (20)

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    Yorumlar (20)

  • mehmet çimen mehmet çimen:
    yani türkiyede bütün sorunlar bitti şimdi il olmazamanımı 17 0 Yanıtla
    Nis Ard Nis Ard:
    eee eyalet sisteminin zemini akpmhp abd ye hizmette kusur etmiyorlar 0 0
  • HÜSEYİN ERDOĞAN HÜSEYİN ERDOĞAN:
    Arkadaşlar ü mevzuyu unutturmak için ortaya atılan saçmalık bu. 1 fon 1 aponun villası 3 satılacak köprüler 13 1
    Yücel Uygun Yücel Uygun:
    Sen cok zekisin buralarda harcanıyorsun seni yollayalım yeni partiye bastan ol bence 5 12
    Alkurt Asena Alkurt Asena:
    Külli israf, Bahceli lütfen kendine gel...para coksa fakirlere dagitin 3 0
  • mehmet baş mehmet baş:
    Köyleri mahalle yaptılar, şimdide illerin sayısını çoğaltacaklar.Bu illerin sayısının çoğalması kime faydası olacak, vatandaşa ne faydası var.Köylerde hayvancılık ve çiftçilik yapanlar köy olduğu için su ve elektriği ucuz kullanıyorlardı, şimdi köyler mahalle olunca su ve elektrik fiyatları arttı, hayvancılık ve çiftçilik yapanlar zaten fazla bir şey kazanamıyordu,bu sayede çoğu işi bıraktı maalesef. 8 0 Yanıtla
  • Erdem Meric Erdem Meric:
    İl sayısı fazla bile. Daha az il, daha fazla köy olmalı. 6 0 Yanıtla
  • İbrahim Gökçek İbrahim Gökçek:
    Bence 150 bin nüfuslu her yer il statüsünden çıkartılmalı 150 bin üzerinde ki il olmaya uygun ilçeler il yapılmalı VEZİRKÖPRÜ 85 Bin nüfusu var AHLAT 45 bin nüfusu var ne il yapması kafayı mı yediniz Yok gidin mahalleleri de şehir yapın İyice yaslandiniz artık 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.