İmam Hatip Mezunlarından Mursi İçin Mısır'a Mektup - Son Dakika
Güncel

İmam Hatip Mezunlarından Mursi İçin Mısır'a Mektup

İmam Hatip Mezunlarından Mursi İçin Mısır\'a Mektup

Mersin İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (MERİMDER) üyeleri, Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararlarını protesto ederek, Mısır’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na, Adalet Bakanlığı’na ve El-Ezher Üniversitesi’ne mektup gönderdiler.

10.07.2015 16:05

Mersin İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (MERİMDER) üyeleri, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararlarını protesto ederek, Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na, Adalet Bakanlığı'na ve El-Ezher Üniversitesi'ne mektup gönderdiler.

MERİMDER üyeleri, imam hatip mezunlarının örgütlü olduğu İstanbul merkezli ÖNDER'in bugün Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlediği eylem çerçevesinde saat 14.00'te İnönü Bulvarı üzerindeki Merkez Postane önünde toplandı. Burada devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına destek veren, Mısır'daki darbe yönetimini ise eleştiren dövizler açan MERİMDER üyeleri idam kararlarını kınadı.

Eylemde bir açıklama yapan MERİMDER Başkanı Hayri Topçu, bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak imam hatip mezunlarının protesto eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Muhammed Mursi ve arkadaşlarını idama mahkum eden darbeci Sisi yönetimini protesto ettiklerini, yapacakları açıklamanın ardından Mısır makamlarına mektup göndereceklerini belirten Topçu, tüm dünyadaki Müslümanlara yapılan zulümlerin bitmesi için çabaların devam etmesini istedi. Doğu Türkistan'daki zulmün de bitmesini istediklerini dile getiren Topçu, zulümlerin bitmesi için çabalarının süreceğini vurguladı.

Topçu'nun konuşmasının ardından MERİMDER Hanımlar Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Esma Akbaş, Mısır makamlarına gönderecekleri Arapça mektubun Türkçe çevirisini okudu. Mektupta Türkiye'deki imam hatip mezunlarının Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında büyük bir üzüntü ve endişe içerisinde oldukları ifade edildi. Bu kararların hukuksuz olduğu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiği kaydedilen mektupta Mısır yönetimi uyarılarak, "Bildirmek isteriz ki Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm, Türkiye gençliği tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Verilen idam kararlarının uygulanması, Mısır'da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlamasına sebep olacağı gibi, nesiller boyu etkisini sürdürecek düşmanlıkların tohumunu atacaktır. Bütün Müslümanların beklentisi, Mursi ve arkadaşları hakkındaki idam kararının kaldırılmasını ve özgürlüklerinin iade edilmesini sağlamanızdır" denildi.

Eyleme katılanlar daha sonra postaneye girerek, hazırladıkları mektupları Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na, Adalet Bakanlığı'na ve El-Ezher Üniversitesi'ne gönderdiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İmam Hatip Mezunlarından Mursi İçin Mısır'a Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement