İmralı Adası'ndan 60 Ton Zeytin - Son Dakika
Son Dakika Logo

İmralı Adası'ndan 60 Ton Zeytin

İmralı Adası\'ndan 60 Ton Zeytin
19.01.2013 13:12

Bursa'da PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte 5 mahkumun tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda bulunan 10 bin zeytin ağacından 60 ton zeytin elde edildi.

Bursa'da PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte 5 mahkumun tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda bulunan 10 bin zeytin ağacından 60 ton zeytin elde edildi. Zeytinler ve elde edilen zeytinyağları Bursa Adalet Sarayı'nda oluşturulan stantta satışa sunuldu.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan ve 5 mahkumun tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda 12 infaz koruma memuru tarafından bakımı yapılan 10 bin zeytin ağacından toplam 60 ton zeytin elde edildi. Yetiştirilen zeytinlerin bir kısmı cezaevlerindeki mahkumların iaşesi için kullanılırken kalan kısmı ise Bursa Adalet Sarayı girişinde İmralı Cezaevi Yönetimi tarafından oluşturulan stantta satışa sunuldu.

İmralı Adası'nda üretilen zeytinlerin İM-CE markasıyla kilosunun 7 liradan satışa çıkarıldığını söyleyen İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Düzman, elde edilen gelirlerin, Cezaevi işyurtlarına ve döner sermayeye aktarıldığını söyledi. Düzman, satışa sunulan zeytinyağı ve zeytinlerin birinci sınıf olduğunu ifade etti. Zeytin ve zeytinyağı fiyatlarının piyasadan daha uygun olduğunu belirten Düzman, şu ana kadar adalet sarayı içerisinde kurulan stantta satışa sunulan ürünlere talebin oldukça yoğun olduğunu söyledi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmralı Adası'ndan 60 Ton Zeytin - Son Dakika


Advertisement