İnci Küpeli Kız Filmi - Son Dakika
Güncel

İnci Küpeli Kız Filmi

İnci Küpeli Kız Filmi

İnci Küpeli Kız filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. İnci Küpeli Kız filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

05.07.2011 22:00

Dünyanın en sevilen portrelerinden biri olan ve 'Hollanda'nın Mona Lisa'sı olarak tanımlanan Flaman ressam Jan Vermeer'in 'İnci Küpeli Kız' adlı portresindeki iri gözlü ve esrarlı gülümsemeye sahip kız masum mu yoksa baştan çıkarıcı mı? Ve neden inci küpe takıyor? Ünlü ressam Jan Vermeer'e ilham veren portredeki kadının esrarı Hollanda'nın görkemi ile açığa çıkıyor.

Sadece bir portre mi yoksa yasak bir aşk mı? Farkı kim söyleyebilir? Tracey Chevalier'in ülkemizde de yayınlanmış aynı adlı best-seller romanından...

Konusu: Delft, Hollanda 1665.

On yedi yaşındaki Griet babasının bir iş kazası sonucu kör kalması nedeniyle ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda kalır. Johannes Vermeer adlı bir ressamın evine hizmetçi olarak alınır. Griet yavaş yavaş efendisinin ilgisini çekmeye başlamıştır. Vermeer, Griet’in yetiştiriliş tarzı, eğitim düzeyi ve bulunduğu sosyal konum olarak çok farklı olmasına rağmen, renkler ve ışığı sezgileriyle algılama kabiliyetini farkederek onu yavaş yavaş kendi resimlerinin gizemli dünyasına çeker.

Vermeer tam bir mükemmeliyetçidir, çoğu zaman bir resmi tamamlaması aylar sürüyordur. Kurnaz kayınvalidesi Maria Thins ise, Vermeer’in bu yetersiz kalan verimi nedeniyle ailenin savurgan yaşam biçimini denetlemeye çabalamaktadır. Griet’in Vermeer’e ilham verdiğini gören Maria tehlikeli bir karar alarak onların gizli ilişkilerinin gelişmesine izin verir...

Yönetmen: Peter Webber

Senaryo: Olivia Hetreed, Tracy Chevalier

Oyuncular: Cillian Murphy, Judy Parfitt, Tom Wilkinson, Scarlett Johansson, Colin Firth

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: Girl With A Pearl Earring

Yapım Yılı: 2003

Yapım Ülkesi: İngiltere/ Lüksemburg

Filmin Süresi: 95 dk.

Resmi Sitesi: http://www.girlwithapearlearringmovie.com/

Dağıtıcı Firma: Chantier Films

Vizyon Tarihi: 26.03.2004

Son Dakika Güncel İnci Küpeli Kız Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement