İnegöl Belediyesinden Öğrencilere Sınav Motivasyonu - Son Dakika
Güncel

İnegöl Belediyesinden Öğrencilere Sınav Motivasyonu

İnegöl Belediyesinden Öğrencilere Sınav Motivasyonu

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak ise eğitimci yazar Halit Ertuğrul katıldı.

22.02.2013 08:09

İnegöl Belediyesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin YGS sınavına hazırlanan öğrencilerine yönelik 'Sınav Motivasyonu' konulu seminer düzenledi. Okul çok amaçlı salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak ise eğitimci yazar Halit Ertuğrul katıldı.

Seminer öncesi bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, belediye olarak eğitim ve sağlığa çok önem verdiklerini söyledi.

Şahin, özellikle eğitim konusunda çok hassas olduklarını dile getirirken, "Sınav kaygısı ve motivasyon, anne babalara aile içi iletişim ve gençlerin eğitimi" konularını kapsayan konferans ve eğitim çalışmalarının çeşitli okullarda gerçekleştirileceğini belirtti.

Konferansa katılan Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretimden sorumlu Şube Müdürü Cavit Yakşi ise, öğrencilerin konferansta çok farklı bir zaman diliminden geçeceklerini vurguladı.

Seminerin konuşmacısı eğitimci yazar Halit Ertuğrul ise, öğrencilere sınav motivasyonu konusunda hem bilgi verdi, hem de uyarılarda bulundu. Tüm konferanslarına bir soru ile başladığını belirten Ertuğrul; "Yalnız kaldığınızda siz de sorun. Ne için yaşıyorum? İnsan olmanın neresindeyim? Başarılı olmak için neler yapmalıyım? İki nedenden dolayı başarıya ihtiyacınız var. Birincisi anne, baba, sevdiklerinizi mutlu etmek için, ikincisi ise ayaklar altında kalmamak için, kendi ayakları üzerinde yürümek için" dedi.

Hiçbir ülkenin anne ve babasının Türkiye'deki anne babalar kadar ömrünü evlatlarına adamayacağını da belirten Halit Ertuğrul, Avrupa'da 18 yaşına gelen evladını kapı dışarı eden anne babalar varken, ülkemizde anne babalar evine ekmek getiremese de çocuklarını okutmaya çalıştıklarını söyledi. Ertuğrul, öğrencilere "Bu anne babalar için, onları mutlu etmek için başarılı olmak zorundayız" çağrısında bulundu.

Kendi hayatından da kesitler sunan Halit Ertuğrul, "Annem 18 yaşında dul kalmıştı. Çok garibandık. Evimizde ekmek aldığımızda mutlu olurduk. Çocuk aklımla bir hayal kurmuştum. Bir gün büyüyecek ve anneme bir fırın dolusu ekmek alacaktım. Okulu gitmek için simit sattım. 14 yıl aralıksız ayakkabı boyacılığı yaptım. Benim gibi dul bir kadının çocuğu, bir ayakkabı boyacısı sizin karşınıza gelebiliyorsa, siz neler yapamazsınız ki?" diyerek öğrencilere büyük insan olmaları gerektiği bilincini aşıladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Belediyesinden Öğrencilere Sınav Motivasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement