İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Pakistan'da - Son Dakika
Güncel

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Pakistan'da

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Pakistan ve Hindistan'ı "devlet dışı aktörlerin barış sürecini kesintiye uğratmasına izin vermemeleri" konusunda uyardı.

08.03.2016 09:53

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Pakistan ve Hindistan'ı "devlet dışı aktörlerin barış sürecini kesintiye uğratmasına izin vermemeleri" konusunda uyardı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent İslamabad'da, Pakistan Başbakanının Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Pakistan ve Hindistan'ın, devlet dışı aktörlerin iki ülke arasındaki barış sürecini kesintiye uğratmasına izin vermemelerini umuyorum" diyen Hammond, "Keşmir sorunu, iki ülke arasında diyalog sürecinin başlatılması için bir ön koşul olmamalıdır" ifadesini kullandı.

Hammond, Hindistan'daki Pathankot Hava Üssü'ne düzenlenen saldırı konusunda Pakistan makamlarına başlattıkları soruşturmayı hızlandırma tavsiyesinde bulunarak "Pakistan'ın Pathankot soruşturmasını güçlü biçimde sürdürmesini memnuniyetle karşılıyorum ve umuyoruz ki soruşturmada daha da ilerleme katedilecektir" diye konuştu.

İngiltere'nin terörle mücadele konusunda Pakistan'a desteğini sürdüreceğini vurgulayan Hammond, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pakistan, terörün kurbanıdır ve biz Pakistan'ın yüzleştiği sorunların üstesinden gelmesi için birlikte çalışmak istiyoruz. Pakistan ve İngiltere teröre karşı birlik olmaya devam edecektir."

Aziz de Pathankot saldırısını soruşturan ekibin görevini tamamlamak üzere olduğunu belirterek "Ekip, gelecek günlerde Hindistan'ı ziyaret edecek. Umuyorum ki sonrasında da iki ülke dışişleri müsteşarları bir araya gelecektir" ifadesini kullandı.

Afgan hükümetiyle Taliban arasında yeniden başlatılmak istenen barış sürecine ilişkin soru üzerine Aziz, İslamabad yönetiminin barış görüşmelerinin yakında başlayacağı konusunda ümitvar olduğunu kaydederek "Ortak sorumluluklarımız çerçevesinde Pakistan, Çin ve ABD, Taliban'ı müzakere masasına çekmeye ikna etmelidir" dedi.

Aziz, bir başka soru üzerine, hükümetin Yeni Delhi yönetimiyle istihbarat paylaşımında bulunduğunu doğrulayarak ülkeler arasında istihbarat paylaşımının rutin olduğunu sözlerini ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement