İnsan Kaçakçıları Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

İnsan Kaçakçıları Tutuklandı

İnsan Kaçakçıları Tutuklandı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, 114 kaçağı yasadışı yollardan İtalya'ya götürmek isterken yakalanan 1'i Filistinli 5'i Türk 6 organizatör tutuklandı.

23.11.2011 15:02

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, 114 kaçağı yasadışı yollardan İtalya'ya götürmek isterken yakalanan 1'i Filistinli 5'i Türk 6 organizatör tutuklandı. İki gün süreyle Datça Atatürk Spor Salonu'nda misafir edilen kaçaklar arasındaki Muşlu 2 Türk serbest bırakılırken, diğerleri sınır dışı edilmek üzere Muğla'ya gönderildi.

Bir ihbarı değerlendiren Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, geçen pazar günü Datça açıklarında bir gulette kaçaklar olduğunu belirledi. Bodrum ve Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait iki bot bölgeye sevk edildi. Datça'ya 30 kilometre mesafedeki Palamutbükü açıklarında seyir halindeyken bulunan Marmaris Limanı'na kayıtlı 20 metrelik 'Daffodil' adlı gulette, aralarında 2 Türk'ün de bulunduğu Afgan, Burma ve Filistin uyruklu 27'si çocuk, 23'ü kadın toplam 114 kaçak ile 1'i Filistinli 6 organizatör yakalandı. Sahil Güvenlik Botu'na alınarak Datça'ya getirilen kaçaklar iki gün süreyle Atatürk Spor Salonu'nda misafir edildi.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkan Vekili Sami Bircan ve İlçe Emniyet Amiri Atilla Aksoy ile birlikte spor salonuna gelerek kaçaklarla yakından ilgilendi. Salona kurulan yataklarda konaklayan ve yeme-içme ihtiyaçları Datçalı işadamları Hüseyin Güneş, Muammer Kaya, Hasan Atik ve Hamdi Sarı tarafından karşılanan kaçaklar top oynayarak günlerini geçirirlerken; organizatör oldukları gerekçesiyle gözaltına tekne kaptanı A.B. (57) ile A.S. (45), U.G. (26), T.A. (33), H.F. (56) ve Filistinli M.S.A. (26) tutuklandı.

Kaçaklar arasındaki 2 Türk serbest bırakılırken, diğerleri ise sınır dışı edilmek bugün sabah saatlerinde minibüslerle Muğla'ya götürüldü.

M.S.A. (Muhammet Sait Abdullah) - Muğla/ Datça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnsan Kaçakçıları Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement