'İnsan Tanıma Sanatı' Seminerine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

'İnsan Tanıma Sanatı' Seminerine Yoğun İlgi

\'İnsan Tanıma Sanatı\' Seminerine Yoğun İlgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde alanında uzman kişileri vatandaşlarla buluşturuyor.

15.03.2012 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta da Türkiye'nin en önemli kişisel gelişim uzmanlarından Oğuz Saygın'ı Gebzelilerle bir araya getirdi. Saygın, interaktif söyleşisinde başta beden dili olmak üzere iletişim konusunda dinleyicilere önemli bilgiler verdi.

İNSANLARI TANIMAK BİR SANATTIR

Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı tarafından Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'İnsanları Tanıma Sanatı' konulu söyleşiye Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdür İsmail Civelek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kişisel gelişim uzmanI Oğuz Saygın söyleşisine insanları tanımanın bir sanat olduğunu söyledi.

SEYİRCİLER SAHNEDE

Kişiler arasındaki iletişimin sağlıklı yapılabilmesi için en önemli faktörlerden birinin beden dilini doğru kullanmak olduğunu anlatan Saygın, söz konusu tezini sahneye davet ettiği seyircilerle kanıtladı. Yaptığı gösteri ile seyircilerin büyük ilgi ve beğenisini kazanan Saygın, kelimelerin vücut dili ile önem kazandığını söyledi.

İNSANLAR VE RENKLERİ

Oğuz Saygın söyleşisinde dört çeşit insan kişiliği olduğunu ve bunların her birinin bir rengi temsil ettiğini kaydetti. Kırmızının dominant, dediğini yaptıran, ikna yeteneği olan, mavinin disiplinli, programlı, titiz ve düzenli olduğunu söyleyen Saygın, "Sarı başına buyruk, dağınık, komik ve rahatı yeşil ise sessiz, sakin ve hayır diyemeyeni temsil eder" dedi.

AİLE İÇİ EĞİTİMİN ÖNEMİ

Kişisel gelişim uzmanı Oğuz Saygın büyük ilgi gören söyleşisinde aile içi iletişimin önemine değindi. Saygın ailelerin çocuklara sorumluluk vermeleri gerektiğini ifade etti ve bu esnada çocuklarına gereken önemi göstermeyen babalara değindi.

HERKES YAPABİLİR

Öte yandan söyleşiye Türkiye Hafıza Şampiyonu Mücahit Aköz ile birlikte gelen Sagyın, Aköz ile küçük bir gösteri gerçekleştirdi. Salondaki seyircilerin isimlerini öğrenen ve hafızasına yerleştiren Türkiye Hafıza Şampiyonu Aköz, kısa bir süre sonra izleyenlerin tek tek isimlerini saydı. Aköz, bunun özel bir yetenek olmadığını, tekniğinin öğrenilmesi durumunda herkesin başarabileceğini kaydetti.

SOLAN GÜL YENİDEN AÇMAZ

Seminerin sonunda konuklar Saygın ve Aköz'e çeşitli sorular yöneltti.

Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek de Oğuz Saygın'a çiçek vererek teşekkür etti. Kendisine verilen çiçekten birini alarak yapraklarını koparan Saygın "Bir çocuğu sürekli azarlar, iter kakarsanız ve sonra ileride iyi bir yerlere gelmesini beklerseniz bu mümkün olmaz. Bu soluk bir gülü eski haline çevirmeye benzer Ne yaparsanız eskisi gibi olamaz" dedi. Saygın daha sonra Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi fuayesinde okurları için kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İnsan Tanıma Sanatı' Seminerine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement