İnsanları Kafese Koyup Canlı Kalkan Yaptılar! - Son Dakika
Güncel

İnsanları Kafese Koyup Canlı Kalkan Yaptılar!

Ceyş'ül İslam adlı örgüt, esir tuttuğu Suriye askerleri ve Alevi sivilleri kafese koyarak canlı kalkan yaptı. Olayın videosu sosyal medyada büyük tepki çekti.

02.11.2015 11:25  Güncelleme: 11:28

Daha önce 'ılımlı' olarak nitelendirilen Ceyş'ül İslam (İslam Ordusu) adlı örgüt, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeydoğusundaki Doğu Guta'da esir tuttuğu Suriye askerleri ve sivil Alevileri kafese koyarak canlı kalkan yaptı.

İNSANLARI CANLI KALKAN OLARAK KULLANDILAR

Olayın videosunda insanların kafeslerle kamyon arkasında olduğu ve hükümetin hava saldırılarına karşı kalkan olarak kullanıldıkları görüldü.

İNSANLARI KAFESE KOYDULAR

Reuters'ın haberine göre, Esad karşıtı örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, kafese koyulanların askerler ve aileleri oldukları ifade edildi. Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ceyş'ül İslam, aralarında ailelerin de bulunduğu esirleri ve kaçırdıklarını canlı kalkan olarak kullanıyor." dedi.

VİDEO BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

AFP'nin haberine göre, videoda kafesteki kadın ve erkekler hükümet güçlerinden Doğu Guta'ya "saldırıları durdurma" çağrısında bulunuyor. Kamyon dışındaki bir genç ise, "Sizin kadınlarınız bizim kadınlarımız. Eğer benim annemi öldürmek istiyorsanız, onları da öldüreceksiniz." diyor.

MEZHEPÇİ SÖYLEM

İslam Ordusu, Temmuz'da 18 IŞİD militanını infaz ettiği 20 dakikalık bir video yayınlamıştı. Videoda, İslam Ordusu militanlarının tıpkı IŞİD gibi mezhepçi bir söylem kullandığı dikkat çekmişti.

İnsanları Kafese Koyup Canlı Kalkan Yaptılar!

Son Dakika Güncel İnsanları Kafese Koyup Canlı Kalkan Yaptılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • meb: esad sen alevileri devlette kadrolaştırır mezhepcilik yaparsan millette bunları yapar 6 1 Yanıtla
  • ............: ceyşu kafirler.ne müslümanı allah akıl fikir versin iğrenç yaratıklar. 4 2 Yanıtla
  • mewjet: hepinize lanet olsun pis yobazlar. siz islamin gerçek duşmanısını..umarım putin hepinizin hakkindan gelir.. 3 3 Yanıtla
  • OKAN: GAVURLAR BILE BÖYLE YAPMAZ. INSANLAR BUNLARIN YÜZÜNDEN DINDEN SOGUYOR. 2 4 Yanıtla
  • KARADAYI: Bu zebanilere insan musluman diyenin allah belasini versin sonunda sizlerde cehennemi boyluycaksiniz adiler 2 1 Yanıtla

Advertisement