'İnsanlık Daha Ölmedi' Dedirten Çaycı - Son Dakika
Güncel

'İnsanlık Daha Ölmedi' Dedirten Çaycı

\'İnsanlık Daha Ölmedi\' Dedirten Çaycı

Şanlıurfa merkezde bir çay ocağında yevmiyle ile çalışan 30 yaşındaki çaycı İsmail İlgen, poşet içerisinde bulduğu 5 bin lirayı sahibine teslim etti.

12.06.2015 12:37

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'ndeki Zahireciler Borsası'nda bir çay ocağında günlük 30 TL yevmiye ile çaycılık yapan İsmail İlgen, çay servisi yaptığı sırada yerde bir poşet içerisinde 5 bin lira buldu.

Paranın sahibine ulaşmak için Zahireciler Borsası Dernek Başkanlığı'na durumu bildiren İlgen, kısa bir süre sonra paranın sahibi İbrahim Alkan'a ulaştı. Bankadan çektiği 5 bin lirayı otomobilinden indiği sırada düşürdüğünü ifade eden Alkan, parasının teslim edilmesi ile mutlu olduğunu dile getirdi. Düşürdüğü paradan umudunu kestiği sırada gittiği dernek binasında parasını bulan çaycı İlgen'den 5 bin lirayı teslim alan Alkan, "Bu devirde böyle insan bulmak çok zordur. Paramı bulduğu için kendisine bir miktar para teklifinde bulundum, onu da geri çevirdi. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Örnek bir davranış sergileyen ve çevredeki esnaf tarafından taktir edilen İlgen ise, "Parayı bulunca derneğe geldim ve durumu anlattım. Bu sırada paranın sahibi de geldi ve teslim aldı. İnsanlık namına haram yememek adına böyle yaptım" ifadelerinin kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'İnsanlık Daha Ölmedi' Dedirten Çaycı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement