"İnsanlık Serüveni" Sergisi Akbank Sanat'ta - Son Dakika
Güncel

"İnsanlık Serüveni" Sergisi Akbank Sanat'ta

"İnsanlık Serüveni" Sergisi Akbank Sanat\'ta

Magdalena Abakanowicz'in "İnsanlık Serüveni / The Human Adventure" adlı sergisi, Akbank Sanat'ta.

19.11.2012 15:08

Magdalena Abakanowicz'in "İnsanlık Serüveni/ The Human Adventure" adlı sergisi, 20 Kasım 2012 – 30 Ocak 2013 tarihleri arasında Akbank Sanat'ta. Sergi kapsamında ayrıca 24 Kasım Cumartesi günü Hasan Bülent Kahraman'ın ve 28 Kasım Çarşamba günü ise Mary Jane Jacob'un konuşmacı olarak katılacağı iki konferans gerçekleştirilecek.

Magdalena Abakanowicz'in son derece anlatımcı, bir o kadar gizemli yapıtlarının sahip oldukları anıtsal formlarla öne çıktığı sergi için 19 Kasım 2012, Pazartesi günü Akbank Sanat'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, " Polonya, İngiltere ve Amerika'daki üniversitelerce yedi fahri doktora ile onurlandırılan ve pek çok uluslararası ödül kazanan Magdalena Abakanowicz, şüphesiz yüzyılın en önemli heykel sanatçılarından biri.

Sao Paolo Bienali, Venedik Bienali gibi bienallerde yer alan sanatçının eserleri Metropolitan Müzesi, Centre Pompidou gibi dünyanın pek çok önemli müze ve galerilerinde sergilendi. Akbank Sanat olarak 20. yılımıza girerken Magdalena Abakanowicz'in sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Serginin küratörlüğünü gerçekleştiren Hasan Bülent Kahraman ise sergi ile ilgili değerlendirmesinde, "Abakanowicz, yeryüzüne serüveniyle birlikte gelen insanın macerasını anlatıyor. İnsanın serüveni dünyayı değiştirmekti. Bunu çoğu zaman kendisine rağmen yaptı. Yabancısı olduğu bir evrene, onun zamanına ve mekanına uyum sağlamak yani onları kendisine uyarlamak çabasındaydı. Zamanın içinde sanatla dönüştü insan, mekanı sanatla dönüştürdü. Yalnızlığına ve yabancılığına sanatla direndi. Yaratarak var oldu.

Mağaranın duvarına bıraktığı iz hala insanı takip ediyor. Sanat, yaratmanın öteki adıdır. Tıpkı insanın doğanın en yüce hali olması gibi. Sanat, insanın Tanrısıyla Tanrının insanı arasındaki köprüdür. Abakanowicz, insanın 30 bin yıllık serüveninin sanatını, sanatın 30 bin yıllık serüveninin insanını üretiyor. Çağların ötesinden gelen, çağların içinden geçen bir serüvenin sergisi bu! İnsan sanatının külleriyse, bu sergi o külü yakan ateştir" dedi.

ETKİNLİK: Sergi - İnsanlık Serüveni/ The Human Adventure

SANATÇI: Magdalena Abakanowicz

KÜRATÖR: Hasan Bülent Kahraman

SERGİ TARİHİ: 20 Kasım 2012 – 30 Ocak 2013

YER: Akbank Sanat

SERGİ AÇILIŞ TARİHİ: 19 Kasım Pazartesi 2012, Saat: 18.30 – 20.30

KONFERANSLAR

Sergi kapsamında iki konferans düzenlenecektir

24 Kasım Cumartesi, saat: 14.00

Hasan Bülent Kahraman – "'Abakanowicz ve insan: sanat ilkellik ve teknoloji"

28 Kasım Çarşamba, saat: 18.30

Mary Jane Jacob (The School of the Art Institute of Chicago / Sergiler ve Sergi Çalışmaları Bölümü Murahhas Üyesi, Küratör)

"Abakanowicz ve 20. yüzyılda insanlık mücadelesinin hikayesi"

Etkinlikler ücretsizdir. Mary Jane Jacob konferansında simültane çeviri yapılacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İnsanlık Serüveni' Sergisi Akbank Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement