Irak'ta Dünya Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'ta Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

08.03.2016 16:59

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kerkük'teki Türkmen Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar Kerkük Türkmen Kadınlar Birliği Başkanı Kadriye Ziyai ile röportaj Erbil'deki Türkmen Evi'nde dünya kadınlar gününü kutlama programına katılanlar Erbil'de etkinliğe katılan Şıno Muhammet ile röportaj Süleymaniye'deki Arbat Sığınmacı Kampı'nda Suriyeli kadınların düzenlediği etkinliğe katılanlar Kamp sakini Gülistan Ali ile röportaj Irak'ın Kerkük, Erbil ve Süleymaniye kentlerinde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kerkük'teki Türkmen Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar

Kerkük Türkmen Kadınlar Birliği Başkanı Kadriye Ziyai ile röportaj

Erbil'deki Türkmen Evi'nde dünya kadınlar gününü kutlama programına katılanlar

Erbil'de etkinliğe katılan Şıno Muhammet ile röportaj

Süleymaniye'deki Arbat Sığınmacı Kampı'nda Suriyeli kadınların düzenlediği etkinliğe katılanlar

Kamp sakini Gülistan Ali ile röportaj Irak'ın Kerkük, Erbil ve Süleymaniye kentlerinde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kerkük'teki Türkmen Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, Osmanlı döneminden kalma geleneksel kıyafetlerini giydiler.

Türkmen Kadınlar Birliği Başkanı Kadriye Ziyai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarında en çok mağdur olanlar kadın ve çocuklar. Birçok kadınımız kaçırılıp öldürüldü. Bu yüzden kadınlar gününde kalbimiz buruk" diye konuştu.

Erbil'deki Türkmen kadınlar da kutlama programı için "Türkmen Evi'nde" bir araya geldi.

Etkinliğe katılan Şıno Muhammet, Kürt bölgesi ve Irak'ta kadınların durumunun iyi olmadığını söyledi. Muhammet, "Kadınlar günü vesilesiyle, sesimizin her gün bu şekilde yüksek bir şekilde duyulmasını istiyoruz. Kadınlara karşı yapılan şiddetin her geçen gün azalmasını ve tamamen ortadan kalkmasını istiyorum" dedi.

Süleymaniye'deki Arbat Sığınmacı Kampı'ndaki Suriyeli kadınlar da farklı bir etkinlikle kadınlar gününü kutladı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kürt bölgesine sığınan kadınlar, kısıtlı imkanlarıyla çadırda yaptıkları el işlerini sergiledi.

Kamp sakini Gülistan Ali, bölgenin büyük bir ekonomik krizden geçtiğini belirterek çok az da olsa ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Dünya Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika


Advertisement