Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'taki Çatışmalar

10.08.2014 19:34

Danimarka, IŞİD saldırılarından kaçanların acil ihtiyaçları için yardım kararı aldı Dışişleri Bakanı Lidegaard: "İnsani bir felaketin önlenmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi önemli"

Danimarka, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları nedeniyle kaçarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) sığınanların acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik insani yardım kararı aldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2 milyon kronluk acil yardımın, Danimarka Mültecilere Yardım Kuruluşu eliyle Irak'taki sivillere ulaştırılacağı belirtildi. Daha önce de Irak'a 20 milyon kronluk insani yardım yapıldığı belirtilen açıklamada, son yardımın IŞİD saldırıları nedeniyle yerlerinden olan sivillerin yiyecek ve içecek gibi acil ihtiyaçları için karşılanacağı ve yardımın bugün ve yarın yaklaşık bin aileye ulaşacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard da yaptığı yazılı açıklamada, Irak'taki durumun trajik olduğunu belirtti.

IŞİD ile aynı düşünceyi paylaşmayan Müslümanlar ile diğer inanç mensuplarının barbarca yapılan saldırılardan kaçmaya çalıştığına değinen Lidegaard, insani bir felaketi önlemek için uluslararası toplumun harekete geçmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Danimarka Ticaret ve Kalkınma Bakanı Mogens Jensen, Irak'ta artan çatışmalardan kaynaklı sorunların aşılması için dış yardıma ihtiyaç olduğunu belirterek, "Haziranda Erbil'deki bir mülteci kampını ziyaretimde durumun ne kadar kötü olduğunu gördüm. O tarihten sonra da Irak'ın Ninova bölgesinde durum daha da kötüleşti ve yüzbinlerce sivil yeni saldırılara maruz kaldı. O nedenle şimdi IŞİD şiddetinin mağdurları acil dayanışma ihtiyacı duyuyor" dedi. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika


Advertisement