Irak'taki Yakınlarının Yanına Gitmek İsteyen Köylülere Müdahale: 6 Asker, 3 Köylü Yaralı - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Yakınlarının Yanına Gitmek İsteyen Köylülere Müdahale: 6 Asker, 3 Köylü Yaralı

Irak\'taki Yakınlarının Yanına Gitmek İsteyen Köylülere Müdahale: 6 Asker, 3 Köylü Yaralı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Derecik Beldesi'ne bağlı Yeşilova Köyü yakınlarından Irak'taki yakınlarını ziyarete gitmek isteyen bir grup, askerler tarafından durduruldu.

22.02.2014 10:35

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Derecik Beldesi'ne bağlı Yeşilova Köyü yakınlarından Irak'taki yakınlarını ziyarete gitmek isteyen bir grup, askerler tarafından durduruldu. Köylüler kendilerini engellemeye çalışan ve gözaltına almak isteyen askerlere taş attı. Çıkan olaylarda 6 asker ile 3 köylü yaralandı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Derecik Beldesi'ne yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Yeşilova Köyü yakınlarında meydana geldi. Irak'taki akrabalarını ziyarete giden bir grup köylü, sınır güvenliği sağlayan askerler tarafından durduruldu. Askerler sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen köylüleri gözaltına almak istedi.

Çıkan gerginlik sonucu atılan taşlarla 6 asker çeşitli yerlerinden yaralanırken, askerler de gözyaşartıcı bomba kullanarak köylüleri dağıtmaya çalıştı. Gerginlik sırasında da 3 kişi yaralandı. Yaralı askerler ile 1 köylü Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı asker ve köylülerin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtilirken, sabah saatlerinde bölgede helikopterin yoğun olarak uçtuğu görüldü. - Şemdinlihakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak'taki Yakınlarının Yanına Gitmek İsteyen Köylülere Müdahale: 6 Asker, 3 Köylü Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • emir:
    adamlar kaçakçılık için sınırı geçmişler, haberde yakınlarını ziyaret deniyor çarptırmayın haberi.. 3 1 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement