Iraklı Milletvekilinin Kanlı Baskınla Gözaltına Alınması - Son Dakika
Güncel

Iraklı Milletvekilinin Kanlı Baskınla Gözaltına Alınması

Iraklı Milletvekilinin Kanlı Baskınla Gözaltına Alınması

Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, milletvekili Alvani'nin kanlı baskınla gözaltına alınması hakkında soruşturma açılmasını istedi.

28.12.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Başbakan Nuri el-Maliki'ye yönelik muhalif gösterilerin önemli isimlerinden milletvekili Ahmed el-Alvani'nin bu sabah kanlı bir baskınla gözaltına alınması hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Nuceyfi'nin basın bürosundan yapılan açıklamada, söz konusu operasyonun anayasayı ihlal ve parlamento tarafından temsil edilen halkın iradesinin dikkate alınmadığı anlamı taşıdığı belirtildi. Açıklamada parlamentodan bir heyetin olayı incelenmesi için görevlendirildiği kaydedildi.

Baskın sırasında milletvekilinin kardeşi Ali Alvani'nin öldürülmesinin kınandığı açıklamada, "Hükümet yetkililerinden olayı acilen soruşturmalarını talep ediyoruz" denildi.

Başbakan Maliki'ye yönelik muhalif gösterilerin önemli isimlerinden milletvekili Ahmed el-Alvani, bu sabah Enbar ilinin merkezi Ramadi'deki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınmıştı. Baskın sırasında çıkan çatışmada Alvani'nin kardeşi ile 5 koruması öldürülmüştü. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iraklı Milletvekilinin Kanlı Baskınla Gözaltına Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement