İran Dışişleri Bakanı Zarif, Birleşik Arap Emirlikleri'nde - Son Dakika
Güncel

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Birleşik Arap Emirlikleri'nde

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Birleşik Arap Emirlikleri\'nde

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi.

04.12.2013 23:00  Güncelleme: 00:55

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi.

BAE'nin resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, BAE Devlet Başkanı Nahyan, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i, ülkenin başkenti Abu Dabi'nin güneyinde bulunan El-Ayn kentindeki Er-Ravda Sarayı'nda kabul etti.

Nahyan ile Zarif'in görüşmesinde bölgesel ve uluslararası gelişmeler, iki ülke ve körfez ülkeleri ile İran arasındaki ilişkilere değinildiği bildirildi.

Görüşmede, İran Dışişleri Bakanı Zarif'in, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve yeni İran hükümetinin izlediği politikanın yanı sıra körfez ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirme çabalarını Nahyan'a anlattığı, başta BAE olmak üzere komşu ülkelerle ilişkilere azami önem verdiklerini ifade ettiği belirtildi.

Zarif, Nahyan'la görüşmesinin ardından BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Maktum ile de Dubai'deki Za'bil Sarayı'nda bir araya geldi.

İran resmi haber ajansı İRNA'da yer alan habere göre, Zarif'in BAE ziyareti, geçen hafta İran'da temaslarda bulunan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ın daveti üzerine gerçekleşti.

Kuveyt'ten cumartesi günü başladığı körfez ülkeleri turu çerçevesinde Zarif, Umman ve Katar'ı da ziyaret etmişti.

İran Dışişleri Bakanının BAE'de yaşayan İran vatandaşlarıyla da bir araya gelmesi bekleniyor.

BAE'de, aralarında çok sayıda iş adamının da bulunduğu 400 bine yakın İran vatandaşı yaşıyor. BAE'de başta gıda, hammadde, çelik, elektronik, lastik ve ev eşyaları olmak üzere değişik alanlarda faaliyet gösteren 8 bin İran şirketi bulunuyor. - Abu Dabi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Dışişleri Bakanı Zarif, Birleşik Arap Emirlikleri'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement