TAHRAN - İran'ın Güney Pars Gaz Üretim Şirketi Başkanı Mesud Hüsni, Güney Pars Gaz Sahası'ndaki üretimin yüzde 20 arttığını söyledi.
İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA'ya konuşan Hüsni, gaz üretiminin geçen yılın ilk 6 ayında 42 milyar 299 milyon metreküp olduğunu, bu yılın ilk yarısında ise bu rakamın 50 milyar 716 milyon metreküpe çıktığını belirtti.
Hüsni, söz konusu üretimin mali değerinin 56 milyar dolar olduğunu ifade etti.
İran ile Katar arasında paylaşılan dünyanın en büyük gaz sahası olma özelliğine sahip Güney Pars Gaz Sahası, 9 bin 700 kilometre karelik bir alanı kaplıyor. Dünyadaki gaz rezervlerinin yüzde 29'unu barındıran sahanın yüzde 8'i İran, yüzde 21'i de Katar karasularında yer alıyor. - Tahran
Son Dakika › Güncel › İran'ın Güney Pars Gaz Sahası'ndaki Üretimi Arttı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?