İran-Umman Hürmüz Görüşmeleri Devam Ediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İran-Umman Hürmüz Görüşmeleri Devam Ediyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İran Dışişleri Bakanlığı, Hürmüz Boğazı yönetimi için İran ve Umman arasındaki görüşmelerin sürdüğünü duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Tahran ile Maskat arasında yürütülen Hürmüz Boğazı'nın yönetimi görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

İran İşçi Haber Ajansına (ILNA) konuşan Bekayi, İran-Umman görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bekayi, 24-25 Temmuz'da Tahran'da başlayan İran-Umman görüşmelerinin halen devam ettiğini belirterek, 29 Temmuz'da da iki ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde görüşmeler yapıldığını aktardı.

İran ile Umman gibi iki kıyıdaş ülke arasındaki görüşmelerin uzun zamandır gündemde olduğunu ifade eden Bekayi, bunun ABD saldırıları ve Hürmüz Boğazı'nın kapatılması meselesinden bağımsız olduğunu ifade etti.

Bekayi, boğazdaki trafiğin durdurulmasının ve denizcilik yollarının güvenli olmamasının ABD'nin İran'a uyguladığı deniz ablukasından kaynaklandığını kaydetti.

Kaynak: AA