İranlı Tırnakçılar Kamerada... - Son Dakika
Güncel

İranlı Tırnakçılar Kamerada...

İranlı Tırnakçılar Kamerada...

Beyoğlu'ndaki Bir Döviz Bürosu ile Çeşitli İlçelerde Vatandaşlardan "tırnakçılık" Yöntemiyle Hırsızlık Yaptıkları İleri Sürülen 5'i Kadın 7 İranlı Gözaltına Alındı.

13.11.2010 14:54

Beyoğlu'ndaki bir döviz bürosu ile çeşitli ilçelerde vatandaşlardan "tırnakçılık" yöntemiyle hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 5'i kadın 7 İranlı gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri daha önceden güvenlik kamerası tarafından hırsızlık yaptıkları tespit edilen İran uyruklu şahısları yakalamak için operasyon düzenlendi. Polis Sarıyer, Çayırbaşı'nda tespit ettiği bir adrese yaptığı baskında liderliğini Jemal M.'nin (48) yaptığı 5'i kadın 7 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların kaldığı evde yapılan aramada sahte Türk ve İran pasaportları, havalimanı giriş çıkış mühürleri ele geçirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlıların İran'dan gelen turist aile görünümünde alışveriş merkezleri ve döviz bürolarını gittikleri ve vatandaşlarla dostluk kurarak para bozdurmak ya da Türk parasını tanımak istediklerini söyledikleri öğrenildi. Aldıkları paraları sayar ya da inceler gibi yaparak 'Tırnakçılık' yöntemiyle bu paraları çalan zanlıların daha sonra kaçtıkları öğrenildi.

Zanlılardan Jamel M'nin 21 Temmuz 2007 tarihinde Kocaeli'de gerçekleşen bir otomobil hırsızlığı olayında parmak izinin bulunduğu bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 7 kişi Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar çıkışta kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İranlı Tırnakçılar Kamerada... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement