"İş Var, İşçi Yok" - Son Dakika
Güncel

"İş Var, İşçi Yok"

"İş Var, İşçi Yok"

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışında konuşan İŞ-KUR Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, "İş için yaklaşık 9 bin kişiye davet gönderdik, 8 kişi icabet etti" dedi.
Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen Kayseri İnsan...

28.11.2013 15:51

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışında konuşan İŞ-KUR Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, "İş için yaklaşık 9 bin kişiye davet gönderdik, 8 kişi icabet etti" dedi.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışına; Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Rektör Vekili Hasan Yetim, KESOB Başkanı Mustafa Alan ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşan KESOB Başkanı Mustafa Alan, açılan fuar hakkında bilgi vererek, "Bu fuar işçi arayanlar ile iş arayanları buluşturan bir fuar. Burada çok fuar yaptık ama bu fuar başka bir fuar. Bunun üçüncüsü yapılıyor. İŞ-KUR İl Müdürlüğümüzü kutluyorum. Destek veren meslek kuruluşlarımızı kutluyorum. Daha önce burada ve Erciyes Üniversite'sinde yapmıştık. Gördük ki bu iş tuttu. Diğer iller de bizi örnek almaya başladılar. İnsanlar kalifiye eleman arıyor. İş bilmeyenlere de atölye kurup işi öğretiyorlar. İş arayanlar buranın yeri çok kolay. Tek otobüsle gelebilirler. Buraya çok kolay ulaşılabiliyor. Burada ihtiyaç olduğu için stant açıyorlar" dedi.

Vali Vekili Mehmet Emin Avcı ise, Kayseri'nin diğer illerden farklı olduğunu söyledi. Avcı, "Sanayinin yüksek olduğu gelişmiş bir ilimizde, çeşitli kuruluşların bir araya gelerek istihdam fuarını açtığını gördüğüm anda, Kayseri'nin başka yerlere göre bir farkı olduğunu görüyorum. Demek ki Kayseri sanayide neden ileri gidiyor? Kayseri niye etrafına göre ve Türkiye genelinde neden diğer illerden ayrıcalıklı? Sorusu aklımdan çıktı. Kayserililer bu işi biliyor ve beceriyor" ifadelerini kullandı.

"9 BİN KİŞİYE İŞ TALEBİ GÖNDERDİK, 8 KİŞİ DÖNDÜ"

Açılış konuşmasını yapan İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Kayseri'de iş olduğunu ama insanların iş beğenmediğini belirterek, "Bilindiği gibi Kayseri ilimizin çalışma hayatı ile ilgili en önemli sorunlarından biri özellikle özel sektör iş yerlerimizin eleman sıkıntısıdır. Organize Sanayi Bölgelerimizin hemen hemen her köşesinde, hatta fabrika servislerinin önlerinde eleman ilanı afişlerine rastlıyoruz. Kurumumuzdan talep edilen işçi isteklerini karşılamakta zorluk çekiyoruz. Oysa il müdürlüğümüzde 65 civarında iş arayan kayıtlı olduğu gibi, bunların yaklaşık 33 bini hiçbir işte çalışmayandır. İl müdürlüğümüzün yaptığı çalışma sonucunda birçok nedenin yanında en önemli nedenin iş arayanların iş yerlerini tanımamaları olduğu kanaatine varılmıştır. Bir iş yerimizin işçi isteğine iş yerini de belirterek,yaklaşık 9 bin kişiyi adres belirtip telefon mesajı ile davet ettik. Bu davetimize 8 kişi icabet etti. Bunlar da işi kabul etmedi. İşi kabul etmek istemeyenler üzerinde yaptığımız araştırmada, iş yerlerini tanımadıkları için gelmediklerini söylediler" şeklinde konuştu.

Dünya Ticaret Merkezi'nde 2 gün açık kalacak fuarda, 100 firmanın eleman ihtiyaçlarını gidermek için görüşmeler yapılacak. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement