İşadamı Ağar’dan Özalp’a Spor Kompleksi - Son Dakika
Güncel

İşadamı Ağar’dan Özalp’a Spor Kompleksi

İşadamı Ağar’dan Özalp’a Spor Kompleksi

Vali Karaloğlu, Milletvekilleriyle Birlikte Spor Kompleksi Ve İl Özel İdaresi Tarafından 320 Bin Tl Harcama Yapılan Sentetik Çim Sahasının Açılışını Yaptı

29.03.2011 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Eğer biz birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir problemimiz kalmayacaktır" dedi.

İstanbul'da yaşayan İşadamı Nizamettin Ağar'ın doğup büyüdüğü Özalp ilçesine vefa borcunu ödemek üzere 350 bin TL harcayarak yaptırdığı Spor Kompleksi'nin açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Zeki Ebrulun sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan İşadamı Nizamettin Ağar, 3 yıl önce Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik'in önerileri doğrultusunda Özalp'a spor kompleksi yapma kararı aldığını belirterek "Özalp'lı hemşerilerimizin de talebi üzerine bu spor kompleksini yaparak, gençliğimizin hizmetine sunuyoruz. Ben Özalp'ta doğdum, Özalp'ta büyüdüm ve buranın ekmeğini yedim. Şuanda işim gereği İstanbul'da bulunuyorum. Ama ben İstanbul'da değil de Amerika'ya da gitsem yine doğup büyüdüğüm Özalp'ı unutmayacağım. Bu ilçenin bir evladı olarak gönlüm hep sizlerden yana olacak. Bundan sonra da imkanlarım dahilinde hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Karaloğlu da yaptığı konuşmada, Özalp'ta iki güzel tesisin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu topraklarda büyüdükten sonra iş hayatını İstanbul ve Kocaeli'de sürdüren işadamı Nizamettin Ağar'a yaptığı spor kompleksinden dolayı Van ve Özalp halkı adına teşekkürlerini bildiren Karaloğlu, Ağar'ı da bu davranışından dolayı diğer işadamlarına örnek gösterdi. Özalp'ın Van'ın en önemli ilçelerinden bir olduğunu belirten Karaloğlu, ilçeye ilçeye 2010 yılında yapılan ve 2011 yılında hükümet tarafından yapılacak olan yatırımları anlattı.

Özalp ilçesinin köyleriyle birlikte gelişmesine önem verdiklerini ifade eden Karaloğlu, "Özalp ilçesine 2010 yılında 350 bin TL harcanarak yapılan spor kompleksi ile birlikte İl Özel İdaresi bütçesinden 320 bin TL harcama yapılarak sentetik çim sahası yapıldı. Bu sahanın harfiyatını da Özalp Belediyemiz tarafından yapıldı. Ben belediyemize ve İl Özel İdaresi'ne, İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ediyorum. 2010 yılında Van-Özal-Saray karayolu üzerinden geçen ilçe merkezindeki köprü karayolları tarafından 780 bin TL harcama ile yapıldı. Ayrıca İlçe merkezindeki dere yatağı DSİ tarafından ıslah edildi ve bunun için de 2 milyon 206 bin TL harcama yapıldı. Biz eğitime büyük önem veriyoruz. Bunun içinde 2010 yılında Özalp İmam Hatip Lisesi, Özalp İmam Hatip Lisesi Yaptırma Yaşatma ve Eğitime Destek Derneği tarafından tadilattan geçirildi ve 70 bin TL harcama yapıldı. Tepedam Köyü İlköğretim Okulu,İl Özel İdare tarafından yaptırıldı ve 800 bin TL harcama yapıldı. Dorutay Köyü Karayolu Köprüsü yine karayolları tarafından yaptırıldı ve 631 bin TL'ye mal oldu. Günyüzlü Köyü İlköğretim Okulu, İl Özel İdare tarafından yaptırıldı ve bu okulumuz için de 530 bin TL harcama yapılarak eğitim ve öğretime açıldı. 2010 yılında Özalp ilçemize hükümetimiz tarafından toplamda 6 milyon 770 bin TL harcama yapıldı" dedi.

ÖZALP-SAĞMALI-ÇALDIRAN ARASINDAKİ 80 KM. YOLUN İHALESİ YAPILDI

2011 yılında da Özalp İlçesi'ne yatırımların devam edeceği müjdesini de veren Karaloğlu, şunları kaydetti: "2011 yılında geçen yıl ihalelerini yaptığımız bizim için çok önemli olan Özalp-Sağmalı- Çaldıran arasındaki 80 kilometrelik karayolunun ihaleleri tamamlandı, karın kalkmasını ve mevsimin açılmasını bekliyoruz. 35 milyon TL harcama yapılacak olan bu yol, devlet yolu standartlarında son derece kaliteli bir yol olarak inşaatına başlayacağız ve bitireceğiz. Devlet hastanemizin temeli kazıldı. Bu yıl 50 yataklı hastanemiz Özalp ve Saray ilçelerine hizmet edecek. Ayrıca bu yıl inşaatına başlayacağımız 16 derslikli ve 2012 yılında bitirilmesi planlanan Sağlık Meslek Lisesi ile birlikte 12 derslikli Kız Meslek Lisemiz eğitim öğretime açacağız. Yine Sağmalı beldesinde bir ilköğretim okulu daha yaptıracağız"

-"DUBLE YOL ERÇEK BELDESİNE KADAR DEVAM EDECEK

"2010 yılında başladığımız, Van-Özalp-Saray karayolunun bölünmüş yol, duble yol olarak yapılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2011 yılı içinde Erçek beldesine kadar olan kısmını sıcak ve karışım asfaltı dökerek hizmete sunacağız. Sadece 2010 yılında Özalp'in köylerinin içme suyuna, köy yol asfaltlanmasına ve menfez köprü yapımına 2 milyon 730 bin para harcandı. 2011 yılı programını yaptık, ihaleleri yapılıyor. 2 milyon TL'de yine köylerimizin asfaltlarına, menfezlerine ve köprülerine harcayacağız. İl Özel İdare bütçesinden yine köylerimizin içme suyu, yol ve sulama işlerinde çeşitli projelerimiz olacak"

-"BU ÜLKENİN KAYNAK VE PARA SORUNU YOKTUR"

Bu ülkenin kaynak ve para sorununun olmadığını tekrarlayan Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı. "Allah'a hamd olsun bu ülkenin vatandaşının derdiyle dertlenen, vatandaşının problemini çözen bir hükümeti ve onu temsilen illerde Valileri, ilçelerde kaymakamları ve kamu görevlileri vardır. Eğer biz birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir problemimizin olmadığını bilmenizi istiyorum. Yapılan bu hizmetler. Yapılacak olan diğer hizmetlerin tamamı vatandaşımızın hayat standardı yükselsin, vatandaşımız mutlu olsun, vatandaşımız daha konforlu bir hayat sürsün, yaşadığımız köyler, yaşadığımız ilçeler, yaşadığımız iller daha yaşanılabilir, daha çağdaş mekanlar olsun diye çalışıyoruz" diye konuştu.

-KARALOĞLU VE MİLETVEKİLLERİ PENALTI ATIŞI YAPTI

Halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösteri ve Vanlı sanatçı Mehmet Öndil'in verdiği mini bir konserin ardından Nizamettin Ağar Spor Kompleksi ve Sentetik Çim Sahası'nın açılış kurdeleleri kesildi. Vali Karaloğlu, açılışını yaptığı sentetik çim sahasında milletvekilleri İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu ve işadamı Nizamettin Ağar'la birlikte penaltı atışı yaptı. Davul zurna eşliğinde vatandaşlarla birlikte halay çeken karaloğlu, günün anısına lisede okuyarak spor yapan gençlerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İşadamı Ağar’dan Özalp’a Spor Kompleksi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement