İşçilerin alacaklarının ödenmediği iddiası - - Son Dakika
Güncel

İşçilerin alacaklarının ödenmediği iddiası -

İşçilerin alacaklarının ödenmediği iddiası -

Çorum'da bir grup işçi, alacaklarının ödenmediği iddiasıyla elektrik dağıtım şirketini protesto etti.

03.03.2014 17:06

Çorum'da bir grup işçi, alacaklarının ödenmediği iddiasıyla elektrik dağıtım şirketini protesto etti.

İnönü Caddesi'ndeki elektrik dağıtım şirketinin hizmet binası önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan İsmail Ateş, taşeron bir şirkette çalıştıkları 2013 yılında, elektrik dağıtım şirketi adına iş yaptıklarını söyledi.

İşçisi oldukları taşeron şirketin çalıştıkları dönemde iflas ettiğini öğrendiklerini ifade eden Ateş, yaklaşık 10 aydır maaş ve diğer alacakların kendilerine ödenmediğini iddia etti.

Şirket yetkililerine ulaşamadıklarını belirten Ateş, şunları kaydetti:

"Çalmadığımız kapı, gitmediğimiz ilgili kurum kalmadı. Alacaklarımızın ödenmediğini ispatlayan belgelerle Samsun'daki elektrik dağıtım şirketinin genel müdürüyle görüştük. Bize ödemenin kendilerince yapılacağını söyledi. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen ödeme yapılmadı. Elektrik dağıtım şirketinin genel müdürlüğünde görüşmelerde bulunduk. Oradan da bir sonuç alamadık. Durumu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza ilettik. Kendisi bizzat beni arayarak bilgi aldı. Ancak halen bir sonuç çıkmadı. Yaklaşık 10 aydır Ankara, Samsun arasında mekik dokuyoruz."

Taşeron işçiler olarak 1 milyon liradan fazla alacakları olduğunu öne süren Ateş, "Yaz kış, gece, gündüz demeden çalıştık. Elektrik direği direk diktik, arızaları giderdik. Ama bir türlü emeğimizin, alın terimizin karşılığını alamadık. Tek isteğimiz hakkımızın ödenmesi" diye konuştu.

İşçiler, basın açıklamasının ardından elektrik dağıtım şirketinin hizmet binası önünden ayrıldı. CHP İl Başkanı Cengiz Atlas da basın açıklamasına katılarak, işçilere destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşçilerin alacaklarının ödenmediği iddiası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement