Işid'e Katıldıkları Düşünülen İngiliz Anneler Gazetelerin Manşetinde... - Son Dakika
Güncel

Işid'e Katıldıkları Düşünülen İngiliz Anneler Gazetelerin Manşetinde...

Işid\'e Katıldıkları Düşünülen İngiliz Anneler Gazetelerin Manşetinde...

Yüksek tirajlı İngiliz gazeteleri IŞİD'e 9 çocuğu ile katıldıkları tahmin edilen 3 İngiliz anneyi haber yaptı.

17.06.2015 16:19

Yüksek tirajlı İngiliz gazeteleri IŞİD'e 9 çocuğu ile katıldıkları tahmin edilen 3 İngiliz anneyi haber yaptı. Haberlerde kardeş olan 3 anne ve çocuklarının evlerine dönmesi için eşlerinin çağrı yaptığı belirtildi.

The Independent gazetesi bugünkü birinci sayfa "Metanetim bozuldu. Sizi özlüyorum. Lütfen, lütfen evinize dönün" manşetli haberinde Suriye'ye kaçan İngiliz annelerin kocalarının eşlerine yalvardığını bildirdi. Bir haftadır kayıp aile mensuplarıyla teması kaybeden perişan iki kocanın, çaresizlik içinde polisten yardım istediği belirtildi. Akhtar Iqbal ve Mohammed Shoaib, 8 gündür haber alamadıkları eşlerinin kendileriyle temasa geçmelerini istediler. Haberde 3 kadının 9 çocuğuyla altı gün önce Türkiye'ye geldikleri; sınırı geçip Suriye girdiği ve IŞİD'ın kontrolündeki bölgeye gittikleri ileri sürüldü. 5 çocuk babası Akhtar Iqbal, "Titriyorum. Çok gün geçti. Nerede olduğunuzu bilmiyorum. Lütfen eve dönün ki normal hayatımızı yaşayalım. I love you. Hepinizi çok seviyorm" diyerek karısı Sukra'ya mesaj gönderdi.

Daily Mail "Üç kardeş ve 9 çocuk Suriye'de IŞİD'e katılan en son İngilizler" başlıklı haberinde üç kızkardeşin çocuklarıyla birlikte fotoğraflarını yayımladı.

"İçerde ve dışarıda terör tehdidi" başlıklı haberinde Daily Mirror, polisin Suriye'de IŞİD'e katıldıklarından şüphe ettiğine işaret etti. Haberde ailenin avukatının, "grup Türkiye'den sınırı geçerek Suriye'ye girmiş olabilirler" sözlerine yer verildi. Haberde, kadınların erkek kardeşinin iki yıl önce aynı yerden sınırı geçtiği belirtildi. Kadınların Suudi Arabistan'da İngiltere'ye dönmelerine iki gün kala sırra kadem basarak İstanbul'a uçtukları vurgulandı. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid'e Katıldıkları Düşünülen İngiliz Anneler Gazetelerin Manşetinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement