IŞİD'in Diyarbakır'daki Hücre Evinden 3 Partinin Krokileri Çıktı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Diyarbakır'daki Hücre Evinden 3 Partinin Krokileri Çıktı

IŞİD\'in Diyarbakır\'daki Hücre Evinden 3 Partinin Krokileri Çıktı

Diyarbakır Huzurevleri semtindeki IŞİD militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda hücre evlerinde arama yapan polis, 3 siyasi partinin il ve ilçe başkanlıklarının krokisini buldu.

04.11.2015 12:29  Güncelleme: 12:56

Diyarbakır Huzurevleri semtindeki IŞİD militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 7 IŞİD militanın kentte kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Çatışma sonrası hücre evlerinde arama yapan polis, Diyarbakır'daki 3 siyasi partinin il ve ilçe başkanlıklarının krokisini buldu.

ÇATIŞMA 8 SAAT SÜRDÜ

Diyarbakır'da 2 6 Ekim günü terörle mücadele ekiplerinin belirlediği 17 adreste IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri semti, 47 ve 53'üncü Sokak'ta bulunan IŞİD'in hücre evlerine baskın düzenleyen polise, canlı bomba ve tuzaklanmış bombalar ile karşılık verildi. Saldırıda 2 polis şehit olurken, 7 terörist öldürüldü, çıkan çatışma ise yaklaşık 8 saat sürdü. Çatışmanın ardından polisin kentte yaptığı operasyonlar devam ederken, baskın yapılan adreslerde yapılan aramaların detayları ortaya çıkmaya başladı.

Hücre evlerinin etrafını bubi tuzaklarıyla döşeyen IŞİD militanları, çatışma sırasında önceden hazırladıkları bubi tuzaklarını tek tek infilak ettirdi. Polise teslim olmayarak duvarlara döşedikleri bombaları da patlatan teröristler, ağır silahlarla çatışmaya devam etti. Çatışmanın sona erdiği saat 10.30 sıralarında evde son olarak canlı kalan terörist, elindeki 2 ağır silahla evden ateş ederek çıktığı, bu sırada etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

BOMBA DÜZENEKLERİ BULUNDU

Çatışmanın sona ermesiyle birlikte eve giren polis, yaklaşık 4 saat süren arama yaptı. Aramalarda hücre evlerinde ağır silahların yanı sıra canlı bomba ve bombalı saldırıda kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda mühimmat buldu.

3 PARTİNİN KROKİSİ ÇIKTI

47'nci sokakta bulunan IŞİD hücre evinde yaşadıkları, yaklaşık 50 metre uzaklıktaki 53'üncü sokaktaki evde ise planlama ve bomba imalatı yaptıkları belirlendi. Dikkat çekmemek için evlerde bazen kadın nöbetçi kullandıkları öğrenilen IŞİD militanlarının kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Polis, hücre evlerinde yaptıkları aramalarda değişik adreslerin yeraldığı krokiler buldu. Bulunan krokilerde üç partinin Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarının yer aldığı belirlendi. Militanların krokilerde bulunan parti binalarına kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıkarken, Diyarbakır'da IŞİD'e yönelik operasyonlar sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD'in Diyarbakır'daki Hücre Evinden 3 Partinin Krokileri Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kürdo:
    diyarbakırdaki kırolar polise bi teşekkür edin hayvanlar 13 21 Yanıtla
  • memo:
    Ysryuzunun en kafir pislikleri isit ve isit yanlilari 10 4 Yanıtla
  • Murat:
    Akp krokisi hariç diğer 3 partiye ait krokiler var bu şu demek daeş e iktidar desteği olduğu sürece akp ve akplilere dokunmayacaklar bunun garantisini onlara akp vermiş 4 1 Yanıtla
  • kurdo marş marş :
    bir kürt olarak kahrolsun pkk polisin işi o yinede teşekkür ederiz allah razı olsun ama vergi veriyoruz sonuçtaaaaa 0 0 Yanıtla
  • selim...:
    neden..! dogudaki teror olaylarında bir polis şehit olunca aileleri. eşleri ve bebeklerini boy boy kare kare medyada gösterdiniz.... NEDEN..! Diyarbakırda işid kafirlernin 2polisi şehit ettikten sonra bu kareler medyaya yansımadı..! eşleri anneleri babaları ve bebeleri yokmuydu bu polislerin..! sahipsimiydiler bu sehit 2 polis...? 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement